Yhteisverkko tarjoaa lisää nopeutta, parempaa kuuluvuutta ja palvelua

DNA ja Telia hyödyntävät Yhteisverkon matkaviestinverkkoa tarjotessaan omia palvelujaan asiakkailleen. Uudistettu verkko mahdollistaa monia etuja.

  • Parempi kuuluvuusalue mobiililaajakaista- ja puhepalveluille
  • Korkeammat laajakaistan siirtonopeudet ja parempi palvelutaso
  • Kattavammat, laadukkaammat ja huippunopeat tietoliikenneyhteydet myös haja-asutusalueille

Parempi palvelutaso on saavutettu näillä teknisillä ominaisuuksilla:

  • Verkko on toteutettu uusimmalla LTE Advanced radioverkkotekniikalla, josta löytyy tuki myös vanhemmille päätelaitteille (GSM, 3G ja 4G)
  • Verkossa on aiempaa suurempi määrä tukiasemia (kattopaikat ja mastot on Yhteisverkon alueella yhdistetty kaikkien Telian ja DNA:n asiakkaiden käyttöön)
  • Kaksinkertaiset tiedonsiirtonopeudet myös haja-asutusalueilla (DNA:n ja Telian taajuuskapasiteetti on Yhteisverkon alueella yhdistetty)

Lisäksi yhteistyön kautta matkaviestinverkon rakentaminen on nopeampaa, jolloin DNA:n ja Telian palvelut saadaan nopeammin ja kustannustehokkaammin koko Suomeen, mikä vaikuttaa myös loppuasiakashintoihin. Kaiken kaikkiaan parantunut verkon laatu ja siirtokapasiteetti mahdollistavat entistä häiriöttömämmän ja tehokkaamman verkonkäytön ja siten paremman asiakaskokemuksen.

DNA ja Telia kilpailevat verkkoyhteistyöstä riippumatta edelleen täysin itsenäisesti omilla tuotteillaan ja hinnoittelumalleillaan kyseisilläkin alueilla. Lisäksi suurin osa eli 85 prosenttia Suomen väestöstä on edelleen kummankin osapuolen omien matkaviestinverkkojen alueella.