Yhteisverkon rakentaminen jatkuu Kuusamossa, Kemijärvellä ja Sallassa (C1)

Kemijärven ja Sallan verkkolaajennus

Keväällä 2015 aloitettu Yhteisverkon rakentaminen etenee aikataulussa. Touko- ja kesäkuussa toteutetun Kuusamon pilottialueen jälkeen Yhteisverkko laajenee syyskuun aikana Kuusamon kaupungin alueella, sekä Kemijärvelle ja Sallaan.

Kemijärven ja Sallan verkkolaajennuksen rakentaminen aloitetaan 11. elokuuta ja koko alueen tukiasemavaihtojen on tarkoitus valmistua 10.9. Perjantaina 11.9. on suunniteltu aktivoitavaksi uuden verkon tuoma lisäys alueen 3G- ja 4G – kapasiteettiin.

Kemijärven ja Sallan verkkolaajennus käsittää yhteensä 36 tukiasemapaikkaa Kuusamon, Kemijärven, Posion ja Sallan kuntien alueella.

  • Kuusamossa Kuontijärvi, Siirtola, Käylä, Kiutaköngäs, Liikasenvaara, Juuma ja Purnuvaara
  • Posiolla Maaninkavaara ja Tolva
  • Kemijärvellä keskusta, Särkikangas, Pitkävaara, Kallanvaara, Pietarinvaara, Soppela, Joutsijärvi, Sikkiönlampi, Suomutunturi, Tonkopuro ja Vierustunturi
  • Sallassa keskusta, Märkävaara, Vallovaara, Pohtilanvaara, Kursu, Pikku Pyhätunturi, Räkäjärvi, Hirvasvaara, Morottaja, Halivaara ja Onkamojärvi

Cluster1_1

Tukiasemien vaihtotöistä aiheutuu tukiasemakohtaisesti DNA:n tai Soneran matkaviestinpalveluihin noin neljän tunnin mittainen katkos. Katkokset pyritään kuitenkin ajoittamaan niin, että ne pysyvät mahdollisimman lyhyenä ja aiheuttavat loppuasiakkaille mahdollisimman vähän haittaa. Tukiasemien vaihtotöitä ei kuitenkaan ole mahdollista ajoittaa kokonaan yöaikaan, koska työskentely mastoissa ja kiinteistöjen katoilla on mahdollista ainoastaan valoisaan aikaan.

Uusimmalla LTE Advanced 4G – teknologialla toteutettavan verkon tiedonsiirtonopeudet ovat taajamissa maksimissaan 300Mbit/s ja taajamien ulkopuolella 150Mbit/s. Suuremman tukiasemamäärän ja paremman taajuuskapasiteetin ansiosta Yhteisverkko parantaa myös kaikkien 2G- ja 3G- päätelaitteiden käyttäjien yhteyksiä.

Pahoittelemme vaihtotöistä aiheutuvaa hetkellistä haittaa ja häiriötä. Toivomme kuitenkin uuden verkon paremman peiton ja tiedonsiirtonopeuksien hyvittävän tämän tilapäisen mielipahan.

Cluster1_2

Yhteisverkon peitto 10.9.2015

Lisätietoja:
Rakennuttamispäällikkö Juha Truhponen, puh. 044 754 7167, juha.truhponen@yhteisverkko.fi