Yhteisverkon rakentaminen jatkuu Kittilässä ja Sodankylässä (C6)

Kittilän ja Sodankylän verkkolaajennus

Keväällä 2015 aloitettu, DNA:n ja Soneran omistaman Yhteisverkon rakentaminen etenee aikataulussa. Enontekiön ja Kittilän alueiden jälkeen Yhteisverkko laajenee syys-lokakuun aikana Kittilässä ja Sodankylän alueella.

Kittilän ja Sodankylän verkkolaajennuksen rakentaminen aloitetaan 23. syyskuuta ja koko alueen tukiasemavaihtojen on tarkoitus valmistua 14.10. Perjantaina 16.10. on suunniteltu aktivoitavaksi uuden verkon tuoma lisäys alueen 3G- ja 4G – kapasiteettiin.

Kittilän ja Sodankylän verkkolaajennus käsittää yhteensä 28 tukiasemapaikkaa Kittilän ja Sodankylän kuntien alueella.

  • Kittilässä Jaukkaraselkä, Suurkuusikko, Kiistala, Jeesiojärvi ja Kelontekemä
  • Sodankylässä keskusta, Tähtelä, Näätäselkä, Torvinen, Sassali, Kierinki, Riipi, Ahvenvaara, Vartiovaara, Sattasvaara, Pahtavaara, Petkula, Kevitsa, Peurasuvanto, Ylikitinen, Jerusaleminlampi, Kelujärvi, Kelukoski, Kuupuvaara, Pontikkapalo, Pullinpuoli ja Orajärvi

Cluster6_1

Tukiasemien vaihtotöistä aiheutuu tukiasemakohtaisesti DNA:n tai Soneran matkaviestinpalveluihin noin neljän tunnin mittainen katkos. Katkokset pyritään kuitenkin ajoittamaan niin, että ne pysyvät mahdollisimman lyhyenä ja aiheuttavat loppuasiakkaille mahdollisimman vähän haittaa. Tukiasemien vaihtotöitä ei kuitenkaan ole mahdollista ajoittaa kokonaan yöaikaan, koska työskentely mastoissa ja kiinteistöjen katoilla on mahdollista ainoastaan valoisaan aikaan.

Uusimmalla LTE Advanced 4G – teknologialla toteutettavan verkon tiedonsiirtonopeudet ovat taajamissa maksimissaan 300Mbit/s ja taajamien ulkopuolella 150Mbit/s. Suuremman tukiasemamäärän ja paremman taajuuskapasiteetin ansiosta Yhteisverkko parantaa myös kaikkien 2G- ja 3G- päätelaitteiden käyttäjien yhteyksiä.

Pahoittelemme vaihtotöistä aiheutuvaa hetkellistä haittaa ja häiriötä. Toivomme kuitenkin uuden verkon paremman peiton ja tiedonsiirtonopeuksien hyvittävän tämän tilapäisen mielipahan.

Cluster6_2

Yhteisverkon peitto 16.10.2015

Lisätietoja:
Rakennuttamispäällikkö Juha Truhponen, puh. 044 754 7167, juha.truhponen@yhteisverkko.fi