Yhteisverkon rakentaminen jatkuu Kajaanissa, Pyhännällä ja Sotkamossa (C24)

Kajaanin, Pyhännän ja Sotkamon verkkolaajennus

DNA:n ja Soneran omistaman Yhteisverkon rakentaminen etenee aikataulussa. Nurmeksen ja Valtimon jälkeen Yhteisverkko laajenee touko-kesäkuun aikana Kajaanissa, Pyhännällä ja Sotkamossa.

Kajaanin, Pyhännän ja Sotkamon verkkolaajennuksen rakentaminen aloitetaan 23. toukokuuta ja koko alueen tukiasemavaihtojen on tarkoitus valmistua 2.6. Perjantaina 3.6. on suunniteltu aktivoitavaksi uuden verkon tuoma lisäys alueen 3G- ja 4G – kapasiteettiin.

Kajaanin, Pyhännän ja Sotkamon verkkolaajennus käsittää yhteensä 31 tukiasemapaikkaa Kajaanin, Pyhännän, Sotkamon, Vieremän, Kiuruveden ja Sonkajärven kuntien alueella.

  • Kajaanissa Vuolijoki, Käkisaari, Leinolanmäki, Otanmäki, Ryynäsjärvi, Kallovaara, Sillanperä, Mainua, Alalehto, Tuuliposti, Murtomäki ja Lahnasjärvi
  • Pyhännällä keskusta, Leiviskä, Lamujärvi, Holopankangas, Itämäki ja Ahokylä
  • Sotkamossa Talvivaara, Lahnasjärvi, Tuhkakylä, Mustikkarinne ja Löytyänmäki
  • Vieremällä Nissilä, Marttisenjärvi, Isomäki ja Karankamäki
  • Kiuruvedellä Tihilä ja Lapinsalo
  • Sonkajärvellä Sukeva, Sukevanmäki ja Iskola

Cluster24_1

Tukiasemien vaihtotöistä aiheutuu tukiasemakohtaisesti DNA:n tai Soneran matkaviestinpalveluihin noin neljän tunnin mittainen katkos. Katkokset pyritään kuitenkin ajoittamaan niin, että ne pysyvät mahdollisimman lyhyenä ja aiheuttavat loppuasiakkaille mahdollisimman vähän haittaa. Tukiasemien vaihtotöitä ei kuitenkaan ole mahdollista ajoittaa kokonaan yöaikaan, koska työskentely mastoissa ja kiinteistöjen katoilla on mahdollista ainoastaan valoisaan aikaan.

Uusimmalla LTE Advanced 4G – teknologialla toteutettavan verkon tiedonsiirtonopeudet ovat taajamissa maksimissaan 300Mbit/s ja taajamien ulkopuolella 150Mbit/s. Suuremman tukiasemamäärän ja paremman taajuuskapasiteetin ansiosta Yhteisverkko parantaa myös kaikkien 2G- ja 3G- päätelaitteiden käyttäjien yhteyksiä.

Pahoittelemme vaihtotöistä aiheutuvaa hetkellistä haittaa ja häiriötä. Toivomme kuitenkin uuden verkon paremman peiton ja tiedonsiirtonopeuksien hyvittävän tämän tilapäisen mielipahan.

Cluster24_2

Yhteisverkon peitto 3.6.2016

Lisätietoja: Rakennuttamispäällikkö Juha Truhponen, puh. 044 754 7167, juha.truhponen@yhteisverkko.fi