Yhteisverkon rakentaminen jatkuu Inarissa ja Utsjoella (C4)

 Inarin ja Utsjoen verkkolaajennus

Keväällä 2015 aloitettu Yhteisverkon rakentaminen etenee aikataulussa. Sodankylän ja Inarin alueiden jälkeen Yhteisverkko laajenee syys-lokakuun aikana koko Inarin kuntaan ja Utsjoelle.

Inarin ja Utsjoen verkkolaajennuksen rakentaminen aloitetaan 16. syyskuuta ja koko alueen tukiasemavaihtojen on tarkoitus valmistua 8.10. Tiistaina 13.10. on suunniteltu aktivoitavaksi uuden verkon tuoma lisäys alueen 3G- ja 4G – kapasiteettiin.

Inarin ja Utsjoen verkkolaajennus käsittää yhteensä 30 tukiasemapaikkaa Inarin ja Utsjoen kuntien alueella.

  • Inarissa keskusta, Komiarova, Solojärvi, Tuulispää, Sakiarinne, Karhunpesäkivi, Rautujärvenvaara, Lintupuoliselkä, Muotkanruoktu, Palovaara, Väylä, Pasevaari, Supru, Njeskim ja Naatamo
  • Utsjoella keskusta, Kaamasmukka, Karigasniemi, Petsikko, Mieraslompolo, Kenestupa, Kevontupa, Nuvvus, Njallavaara, Nuorgam ja Polmakjärvi

Cluster4_1

Tukiasemien vaihtotöistä aiheutuu tukiasemakohtaisesti DNA:n tai Soneran matkaviestinpalveluihin noin neljän tunnin mittainen katkos. Katkokset pyritään kuitenkin ajoittamaan niin, että ne pysyvät mahdollisimman lyhyenä ja aiheuttavat loppuasiakkaille mahdollisimman vähän haittaa. Tukiasemien vaihtotöitä ei kuitenkaan ole mahdollista ajoittaa kokonaan yöaikaan, koska työskentely mastoissa ja kiinteistöjen katoilla on mahdollista ainoastaan valoisaan aikaan.

Uusimmalla LTE Advanced 4G – teknologialla toteutettavan verkon tiedonsiirtonopeudet ovat taajamissa maksimissaan 300Mbit/s ja taajamien ulkopuolella 150Mbit/s. Suuremman tukiasemamäärän ja paremman taajuuskapasiteetin ansiosta Yhteisverkko parantaa myös kaikkien 2G- ja 3G- päätelaitteiden käyttäjien yhteyksiä.

Pahoittelemme vaihtotöistä aiheutuvaa hetkellistä haittaa ja häiriötä. Toivomme kuitenkin uuden verkon paremman peiton ja tiedonsiirtonopeuksien hyvittävän tämän tilapäisen mielipahan.

Cluster4_2

Yhteisverkon peitto 13.10.2015

Lisätietoja:
Rakennuttamispäällikkö Juha Truhponen, puh. 044 754 7167, juha.truhponen@yhteisverkko.fi