Yhteisverkko tuo nopeat yhteydet pikavauhtia pohjoiseen

DNA:n ja Soneran omistaman yhteisverkon rakentaminen alkaa Pohjois-Suomesta. Hankkeen ansiosta syrjäseutujen tietoliikenneyhteydet nopeutuvat monikymmenkertaisiksi. Lapissa verkon rakennustyöt valmistuvat jo vuodenvaihteessa.

Suomen Yhteisverkko Oy:n rakennustöiden aloitusta juhlistettiin  Rovaniemellä järjestetyssä tilaisuudessa. Yhteisverkon rakennustyöt alkavat nyt Pohjois-Suomessa, ja Itä-Suomeen suunnataan ensi vuoden alussa. Verkko otetaan pohjoisessa käyttöön vaiheittain, aivan pohjoisimmankin Lapin uskotaan olevan valmis vuoden loppuun mennessä.

Operaattoreiden 4G-rakentaminen on pohjoisessa käynnistynyt kaupungeista ja hiihtokeskuksista. Yhteisverkko vauhdittaa peiton rakentamista ja monikymmenkertaistaa tiedonsiirtonopeuksia Pohjois-Suomen alueilla uusimman sukupolven LTE Advanced 4G-teknologian myötä. Yhteisverkko parantaa merkittävästi yhteyksiä myös 2G- ja 3G-laitteille, mikä näkyy niilläkin parempana kuuluvuutena koko Lapissa.

  • Yhteisverkko ja sen mukanaan tuomat nopeat yhteydet ovat äärimmäisen hieno asia Lapin elinkeinoelämälle, matkailulle ja tietysti myös asukkaille. Toivon, että tällä ratkaisulla osaltaan voidaan purkaa tiedonsiirron pullonkauloja myös taajamien ulkopuolella, sanoo Lapin maakuntajohtaja Mika Riipi.

Yhteisverkko on suomalaisittain ainutlaatuinen yhteishanke, joka mahdollistaa radioverkon  rakentamisen kustannustehokkaasti ja laadukkaasti harvaan asutuille alueille Pohjois- ja Itä-Suomessa. Operaattoreiden yhdessä toteuttama verkko kattaa noin puolet Suomen pinta-alasta ja sen alueella asuu noin 15 prosenttia väestöstä.

  • Suomi on suuri maa ja yhdessä rakennettu 4G-verkko on kustannustehokkain tapa tarjota nopeat yhteydet koko valtakuntaan. Kahden operaattorin taajuudet ja resurssit yhdistämällä voimme toteuttaa tuplasti nopeamman 4G-verkon erittäin nopeasti ja kattavasti. Uuden verkon tiedonsiirtonopeudet ovat kansainvälisestäkin näkökulmasta ainutlaatuiset, kertoo Yhteisverkko Oy:n toimitusjohtaja Antti Jokinen.

Yhteisverkon rakentaminen alkaa Kuusamon alueelta ja etenee nopeasti kohti pohjoista. Tavoitteena on, että koko Pohjois-Suomi ja Lappi saadaan valmiiksi vuoden 2015 loppuun mennessä. Itä-Suomeen Yhteisverkkoa aletaan toteuttaa heti ensi vuoden alusta.

Suomen Yhteisverkko Oy ei tarjoa palveluja loppuasiakkaille vaan sen omistajat DNA ja Sonera kehittävät ja tarjoavat edelleenkin itsenäisesti kaikki palvelut omille asiakkailleen.

Lisätietoja:

 DNA:n viestintä, puh. 044 044 8000, viestinta@dna.fi
Soneran viestintä, puh. 020 40 60235, communications-fi@sonera.com

 Suomen Yhteisverkko Oy on DNA Oy:n ja TeliaSonera Finland Oyj:n perustama yhteinen verkkoyhtiö. Vastaamme kokonaan uuden, yhteisen matkaviestinverkon rakennuttamisesta Pohjois- ja Itä-Suomen alueelle.  Uudet 2G-, 3G- ja 4G-verkkoyhteydet kattavat puolet Suomen maantieteellisestä alasta ja noin 15 prosenttia väestöstä.
www.yhteisverkko.fi