DNA:n ja Telian 5G-verkon laajennus jatkuu Lounais-Lapissa – Kemissä Keminmaalla, Simossa ja Torniossa nautitaan pian laadukkaista yhteyksistä

DNA:n ja Telian yhteisesti omistama Suomen Yhteisverkko Oy (SYV) jatkaa nopean 5G-verkon laajentamista elo-syyskuussa. Rakennustöiden piiriin kuuluu Kemin, Keminmaan, Simon ja Tornion alueita. Töiden valmistumistuttua myös 4G-yhteydet paranevat.

Suomen Yhteisverkko jatkaa 5G-verkon rakentamista seuraavaksi Kemin, Keminmaan, Simon ja Tornion alueilla. Rakennustyöt laajentavat 5G-yhteyksiä alueella entisestään ja asukkaat pääsevät pian nauttimaan entistä laadukkaammista yhteyksistä.

”Toimiva tietoliikenneyhteys on todella tärkeä, jopa elinehto työelämässä, opiskelussa ja vapaa-ajalla asioiden sujumisen kannalta. Tietoliikenneyhteys on myös yhdenvertaisuusasia, joka kuuluu kaikille. Kunnille toimivat yhteydet ovat elinvoiman ja vetovoiman kannalta oleellista”, arvioi Keminmaan kunnanjohtaja Hannele Matinlassi.

”Suomessakin on vielä paljon tekemistä, jotta kaikkialle saataisiin yhdenvertaiset yhteydet,” Matinlassi jatkaa.

Mitä, missä ja milloin alueella tapahtuu?

Rakennustyö aloitetaan 22.8. ja tukiasemien vaihdon on tarkoitus olla valmis 29.9.2023. 5G-verkon rakennukset aloitetaan seuraavilla alueilla:

  • Tornio: Kaakamo
  • Keminmaa: Pörhölä, Kallinkangas, Jortti, Päivärinne
  • Kemi: Housukari, Ajos, Lallinperä, Rytikari, Veitsiluoto, Taipaleenkylä, Järppi, Nälli, Peurasaari, Syväkangas, Tervaharju, Keskusta, Kaivola, Koivuharju, Ristinkangas, Marttala, Pajusaari
  • Simo: Tursta, Toukola, Törmälä, Sänkelä, Kauppila

Tukiasemien vaihdosta voi aiheutua lyhyitä palvelukatkoksia.

Tukiasemien päivitykseen liittyvistä töistä saattaa aiheutua enintään työpäivän mittaisia paikallisia palvelukatkoksia DNA:n ja Telian matkaviestinpalveluihin. Lisäksi palvelun laatu voi heiketä muutamaksi päiväksi, kunnes kaikki tukiasemat on saatu päivitettyä. Palveluhäiriöt pyritään pitämään mahdollisimman lyhyinä, jotta ne aiheuttavat alueen asukkaille ja yritystoiminnalle mahdollisimman vähän haittaa. 700 MHz:n taajuusalueille rakennettavat verkot voivat aiheuttaa häiriöitä pienelle osalle antenni-TV-talouksista.

Lisätietoa aiheesta täällä: https://taajuustalkoot.fi

Lisätietoja medialle:

DNA:n viestintä, puh. 044 044 8000, viestinta@dna.fi
Telian viestintä, puh. 020 405 4000, communications-fi@telia.fi