DNA:n ja Telian 3G-verkko sammuu Kaakkois-Suomessa

DNA:n ja Telian yhteisesti omistaman Suomen Yhteisverkon (SYV) 3G-verkon sammuttaminen jatkuu heinä-elokuussa Kaakkois-Suomen alueella. 3G-verkon alasajo vapauttaa vanhan tekniikan käytössä olleet taajuudet ja resurssit turvallisemmille ja energiatehokkaammille 4G- ja 5G-verkkoteknologioille, jotka tarjoavat asiakkaille paremman käyttökokemuksen.

”Aloitimme 3G-verkon sammutuksen toukokuussa DNA:n ja Telian verkkoihin rajoittuvalla alueella Kymenlaaksossa. Työ on edennyt hyvin ja aikataulussa, ja jatkamme sitä yhä laajemmalla alueella Kaakkois-Suomessa. Varmistamme, että asiakkaiden palvelukokemus jatkuu laadukkaana”, Suomen Yhteisverkon toimitusjohtaja Sami Siiki kertoo.

Heinä-elokuussa 3G-verkko sammutetaan seuraavasti:

  • Viikolla 28: Hamina, Iitti, Kotka, Kouvola, Lapinjärvi, Loviisa, Pyhtää
  • Viikolla 29: Imatra, Lappeenranta, Lemi, Luumäki, Miehikkälä, Mikkeli, Mäntyharju, Ruokolahti, Savitaipale, Taipalsaari, Virolahti
  • Viikolla 30: Hirvensalmi, Juva, Kitee, Parikkala, Puumala, Rautjärvi, Savonlinna ja Sulkava

Elokuussa sammutus jatkuu Savonlinnan, Sulkavan, Parikkalan ja Juvan suuntaan ulottuvalla alueella.

DNA:n ja Telian omat 3G-verkot suljetaan myös

Suomen Yhteisverkon omistajayhtiöistä DNA on jo sulkenut oman 3G-verkkonsa, ja Telian 3G-verkon alasajo on parhaillaan käynnissä.

DNA:n ja Telian kuluttaja- ja yritysasiakkaita on tiedotettu 3G:n alasajoon liittyen, ja suurin osa asiakkaista on jo siirtynyt käyttämään 4G- tai 5G-liittymiä. DNA:n ja Telian yksityis- ja yritysasiakkaat voivat tarkistaa omat liittymätietonsa DNA:n ja Telian omien palveluiden kautta. Lisätiedot löytyvät DNA:n ja Telian verkkosivuilta (www.dna.fi/3G ja www.telia.fi/3G).

3G-verkon sammuttamisesta on kerrottu aiemmin viime marraskuussa ja huhtikuussa.

Suomen Yhteisverkon 5G-rakentaminen on edennyt hyvin, ja 5G-verkko valmistuu kokonaisuudessaan vuoden 2024 loppuun mennessä. 5G-verkon rakentamisen lisäksi Suomen Yhteisverkon alueella on modernisoitu 4G-verkkoa kapasiteetin ja laajemman peittoalueen takaamiseksi.

Lisätietoja medialle:

DNA:n viestintä, puh. 044 044 8000, viestinta@dna.fi
Telian viestintä, puh. 020 405 4000, communications-fi@telia.fi

DNA:n 3G-verkon sulkeminen: www.dna.fi/3g
Telian 3G-verkon sulkeminen: www.telia.fi/3g