5G tuo vauhtia Etelä-Savon kesään: DNA:n ja Telian 5G-verkon rakennus jatkuu Hirvensalmella, Mäntyharjulla ja Mikkelissä

DNA:n ja Telian yhteisesti omistama Suomen Yhteisverkko Oy (SYV) jatkaa 5G-verkon rakentamista Etelä-Savossa. Näin paikkakuntalaiset ja lomalaiset saavat jo kesälomillaan nauttia entistä nopeammista yhteyksistä. Rakennustöiden valmistuttua verkon kapasiteetti moninkertaistuu ja samalla myös 4G-yhteydet paranevat.

Suomen Yhteisverkko on tehnyt pitkäjänteistä työtä 5G-verkon rakentamiseksi. Nyt rakennustyöt jatkuvat Etelä-Savon sydämessä Hirvensalmella, Mäntyharjulla ja Mikkelissä, jotka kaikki ovat suosittuja kesälomakohteita.

”Avainsana nykyään on monipaikkaisuus. Ihmiset viettävät vapaa- ja työaikaansa eri paikkakunnilla ja erilaisissa olosuhteissa. Tämä ei onnistuisi ilman toimivia laajakaistayhteyksiä. Mikkelin seudulle nopeat yhteydet ovat tervetulleet, sillä tänne saapuu tuhansia ihmisiä sekä lomailemaan että työskentelemään etänä”, sanoo Mikkelin kaupunginjohtaja Janne Kinnunen.

5G:n hyödyt asukkaille ja yritystoiminnalle

5G-verkon ansiosta suoratoistopalvelut, videot, etäkokoukset ja TV-ohjelmat toimivat laadukkaasti ja pätkimättömästi.

Myös paikallinen yritystoiminta hyötyy 5G-verkosta. Pienillä yrityksillä on edellytykset rakentaa koko tietoliikenneinfransa mobiiliyhteyksien päälle. Jatkossa yksi huippunopea liittymä soveltuu kaikkeen tarpeeseen.

Suuret yritykset voivat rakentaa privaattiverkkoja 5G-teknologialla. Privaattiverkot tarjoavat lyhyen viiveen, taatun kapasiteetin ja suljetun verkon kriittisiin, reaaliaikaisiin käyttötarpeisiin.

Mitä ja milloin Hirvensalmen, Mäntyharjun ja Mikkelin alueilla tapahtuu?

Päivitystyön valmistelevat työt alkavat 21.6. ja varsinaiset työt alkavat 26.6.2023. Työn on tarkoitus olla valmis maanantaina 31.7.2023. Rakennustyön aikana päivitetään yhteensä 39 tukiasemaa seuraavilla alueilla:

  • Hirvensalmi: Hirvensalmen keskusta, Joutonniemi, Koittero, Korpela, Lahnaniemi, Lamminkylä, Merrasmäki, Monikkala, Soikasti, Raita-aho, Riihiniemi
  • Mäntyharju: Huovila, Huhtamäki, Juvani, Karankamäki, Koirakivi, Lepola, Saviniemi, Tiilikkala, Vihantasalmi
  • Mikkeli: Hietanen, Koivakkala, Porrassalmi, Reinikkala, Röppää, Sirkolanmäki, Soikkala, Sokkalanmäki, Viherkumpu

Tukiasemien vaihdosta voi aiheutua lyhyitä palvelukatkoksia

Tukiasemien päivitykseen liittyvistä töistä saattaa aiheutua enintään työpäivän mittaisia paikallisia palvelukatkoksia DNA:n ja Telian matkaviestinpalveluihin. Lisäksi palvelun laatu voi heiketä muutamaksi päiväksi, kunnes kaikki tukiasemat on saatu päivitettyä. Palveluhäiriöt pyritään pitämään mahdollisimman lyhyinä, jotta ne aiheuttavat alueen asukkaille ja yritystoiminnalle mahdollisimman vähän haittaa.

700 MHz:n taajuusalueille rakennettavat verkot voivat aiheuttaa häiriöitä pienelle osalle antenni-TV-talouksista. Lisätietoa aiheesta täällä: https://taajuustalkoot.fi/

Lisätietoja medialle:

DNA:n viestintä, puh. 044 044 8000, viestinta@dna.fi

Telian viestintä, puh. 02040 54000, communications-fi@telia.fi