Yhteisverkon rakentaminen jatkuu Ylitorniossa ja Tervolassa (C12)

Ylitornion ja Tervolan verkkolaajennus

Keväällä 2015 aloitettu, DNA:n ja Soneran omistaman Yhteisverkon rakentaminen etenee aikataulussa. Rovaniemen jälkeen Yhteisverkko laajenee loka-marraskuun aikana Ylitornion ja Tervolan kuntien alueella.

Ylitornion ja Tervolan verkkolaajennuksen rakentaminen aloitetaan 28. lokakuuta ja koko alueen tukiasemavaihtojen on tarkoitus valmistua 25.11. Torstaina 26.11. on suunniteltu aktivoitavaksi uuden verkon tuoma lisäys alueen 3G- ja 4G – kapasiteettiin. *)

Ylitornion ja Tervolan verkkolaajennus käsittää yhteensä 35 tukiasemapaikkaa Keminmaan, Pellon, Rovaniemen, Tervolan, Tornion ja Ylitornion kuntien alueella.

  • Keminmaalla Puukkokumpu
  • Pellossa Huhtasenkangas, Svanstein, Jouksengi ja Ratasvaara,
  • Rovaniemellä Niskanperä, Hirvas, Valajaskoski, Jäkäläkangas, Muurola ja Petäjäskoski,
  • Tervolassa keskusta, Raatikanperä, Törmävaara, Kivikumpu, Ossauskoski, Koivu, Reutuaapa ja Katkavaara
  • Torniossa Sakarinnenä, Kotarova ja Karunki
  • Ylitorniossa keskusta, Nivavaara, Kainuunkylä, Ainiovaara, Aavasaksa, Kaulinranta, Piilolanperä, Pessalompolo, Kuijasvaara ja Mellajärvi

Cluster12_1

Tukiasemien vaihtotöistä aiheutuu tukiasemakohtaisesti DNA:n tai Soneran matkaviestinpalveluihin noin neljän tunnin mittainen katkos. Katkokset pyritään kuitenkin ajoittamaan niin, että ne pysyvät mahdollisimman lyhyenä ja aiheuttavat loppuasiakkaille mahdollisimman vähän haittaa. Tukiasemien vaihtotöitä ei kuitenkaan ole mahdollista ajoittaa kokonaan yöaikaan, koska työskentely mastoissa ja kiinteistöjen katoilla on mahdollista ainoastaan valoisaan aikaan.

Uusimmalla LTE Advanced 4G – teknologialla toteutettavan verkon tiedonsiirtonopeudet ovat taajamissa maksimissaan 300Mbit/s ja taajamien ulkopuolella 150Mbit/s. Suuremman tukiasemamäärän ja paremman taajuuskapasiteetin ansiosta Yhteisverkko parantaa myös kaikkien 2G- ja 3G- päätelaitteiden käyttäjien yhteyksiä.

Pahoittelemme vaihtotöistä aiheutuvaa hetkellistä haittaa ja häiriötä. Toivomme kuitenkin uuden verkon paremman peiton ja tiedonsiirtonopeuksien hyvittävän tämän tilapäisen mielipahan.

Cluster12_2

Yhteisverkon peitto 26.11.2015

Lisätietoja:
Rakennuttamispäällikkö Juha Truhponen, puh. 044 754 7167, juha.truhponen@yhteisverkko.fi

*) Tietoja päivitetty 17.11.2015