Yhteisverkon rakentaminen jatkuu Virolahdella, Miehikkälässä ja Ylämaalla (C47)

Virolahden, Miehikkälän ja Ylämaan verkkolaajennus

DNA:n ja Soneran omistaman Yhteisverkon rakentaminen etenee aikataulussa. Luumäen, Savitaipaleen ja Lemin jälkeen Yhteisverkko laajenee syyskuun aikana Virolahdella, Miehikkälässä ja Ylämaalla.

Virolahden, Miehikkälän ja Ylämaan verkkolaajennuksen rakentaminen aloitetaan 12. syyskuuta ja koko alueen tukiasemavaihtojen on tarkoitus valmistua 21.9. Torstaina 22.9. on suunniteltu aktivoitavaksi uuden verkon tuoma lisäys alueen 3G- ja 4G – kapasiteettiin.

Virolahden, Miehikkälän ja Ylämaan verkkolaajennus käsittää yhteensä 30 tukiasemapaikkaa Virolahden, Miehikkälän, Lappeenrannan ja Luumäen kuntien alueella.

  • Virolahdella keskusta, Yläpihlaja, Nopala, Kattilainen, Klamila, Korkiakallio, Ravijoki, Virolahden kirkonkylä ja Vaalimaa,
  • Miehikkälässä keskusta, Muurikkala, Pitkäkoski, Suur-Miehikkälä ja Ahomäki
  • Lappeenrannassa Ylämaa keskusta, Husu, Hujakkala, Ylijärvi, Kirppu, Sirkjärvi, Saamala, Pulsa, Kanalampi, Simola, Hytti, Kasukkala, Rikkilä ja Vainikkala
  • Luumäellä Luotola ja Suo-Anttila

Cluster47_1

Tukiasemien vaihtotöistä aiheutuu tukiasemakohtaisesti DNA:n tai Soneran matkaviestinpalveluihin noin neljän tunnin mittainen katkos. Katkokset pyritään kuitenkin ajoittamaan niin, että ne pysyvät mahdollisimman lyhyenä ja aiheuttavat loppuasiakkaille mahdollisimman vähän haittaa. Tukiasemien vaihtotöitä ei kuitenkaan ole mahdollista ajoittaa kokonaan yöaikaan, koska työskentely mastoissa ja kiinteistöjen katoilla on mahdollista ainoastaan valoisaan aikaan.

Uusimmalla LTE Advanced 4G – teknologialla toteutettavan verkon tiedonsiirtonopeudet ovat taajamissa maksimissaan 300Mbit/s ja taajamien ulkopuolella 150Mbit/s. Suuremman tukiasemamäärän ja paremman taajuuskapasiteetin ansiosta Yhteisverkko parantaa myös kaikkien 2G- ja 3G- päätelaitteiden käyttäjien yhteyksiä.

Pahoittelemme vaihtotöistä aiheutuvaa hetkellistä haittaa ja häiriötä. Toivomme kuitenkin uuden verkon paremman peiton ja tiedonsiirtonopeuksien hyvittävän tämän tilapäisen mielipahan.

Cluster47_2

Yhteisverkon peitto 22.9.2016

Lisätietoja: Rakennuttamispäällikkö Juha Truhponen, puh. 044 754 7167, juha.truhponen@yhteisverkko.fi