Yhteisverkon rakentaminen jatkuu Varkaudessa (C35)

Varkauden verkkolaajennus

DNA:n ja Soneran omistaman Yhteisverkon rakentaminen etenee aikataulussa. Leppävirran ja Heinäveden jälkeen Yhteisverkko laajenee heinäkuun aikana Varkaudessa.

Varkauden verkkolaajennuksen rakentaminen aloitetaan 11. heinäkuuta ja koko alueen tukiasemavaihtojen on tarkoitus valmistua 27.7. Torstaina 28.7. on suunniteltu aktivoitavaksi uuden verkon tuoma lisäys alueen 3G- ja 4G – kapasiteettiin.

Varkauden verkkolaajennus käsittää yhteensä 32 tukiasemapaikkaa Varkauden, Joroisten ja Pieksämäen kuntien alueella.

  • Varkaudessa keskusta, Lehtoniemi, Häyrilä, Heinäaho, Käpykangas, Repokangas, Kaura-aho, Hasinmäki, Vattuvuori, Kuoppakangas, Luttila, Riikinneva, Puurtilanniemi, Puurtila, Kommila, Kosulanniemi, Päiviönsaari, Tyyskänniemi, Varkausmäki, Könönpelto, Kopolanniemi, Akonlahti ja Viljolahti
  • Joroisilla Kuvansi, Palviainen, Viitaselkä ja Maavesi
  • Pieksämäellä Tihusniemi

Cluster35_1

Tukiasemien vaihtotöistä aiheutuu tukiasemakohtaisesti DNA:n tai Soneran matkaviestinpalveluihin noin neljän tunnin mittainen katkos. Katkokset pyritään kuitenkin ajoittamaan niin, että ne pysyvät mahdollisimman lyhyenä ja aiheuttavat loppuasiakkaille mahdollisimman vähän haittaa. Tukiasemien vaihtotöitä ei kuitenkaan ole mahdollista ajoittaa kokonaan yöaikaan, koska työskentely mastoissa ja kiinteistöjen katoilla on mahdollista ainoastaan valoisaan aikaan.

Uusimmalla LTE Advanced 4G – teknologialla toteutettavan verkon tiedonsiirtonopeudet ovat taajamissa maksimissaan 300Mbit/s ja taajamien ulkopuolella 150Mbit/s. Suuremman tukiasemamäärän ja paremman taajuuskapasiteetin ansiosta Yhteisverkko parantaa myös kaikkien 2G- ja 3G- päätelaitteiden käyttäjien yhteyksiä.

Pahoittelemme vaihtotöistä aiheutuvaa hetkellistä haittaa ja häiriötä. Toivomme kuitenkin uuden verkon paremman peiton ja tiedonsiirtonopeuksien hyvittävän tämän tilapäisen mielipahan.

Cluster35_2

Yhteisverkon peitto 28.7.2016

Lisätietoja: Rakennuttamispäällikkö Juha Truhponen, puh. 044 754 7167, juha.truhponen@yhteisverkko.fi