Yhteisverkon rakentaminen jatkuu Torniossa, Kemissä, Keminmaassa ja Simossa (C15)

Tornion, Kemin, Keminmaan ja Simon verkkolaajennus

DNA:n ja Soneran omistaman Yhteisverkon rakentaminen etenee aikataulussa. Vuoden 2015 lopussa verkko kattoi jo lähes koko Pohjois-Suomen ja maalis-huhtikuun aikana verkko laajenee myös Tornion, Kemin, Keminmaan ja Simon kuntien alueelle.

Tornion, Kemin, Keminmaan ja Simon verkkolaajennuksen rakentaminen aloitetaan 21. maaliskuuta ja koko alueen tukiasemavaihtojen on tarkoitus valmistua 20.4. Torstaina 21.4. on suunniteltu aktivoitavaksi uuden verkon tuoma lisäys alueen 3G- ja 4G – kapasiteettiin.

Tornion, Kemin, Keminmaan ja Simon verkkolaajennus käsittää yhteensä 64 tukiasemapaikkaa Tornion, Kemin, Keminmaan, Simon ja Iin kuntien alueella.

  • Torniossa keskusta, Meripuisto, Juhannussaari, Keropudas, Salonkylä, Kiviranta, Luotomäki, Torppi, Ylirauomo, Alatornio, Kirkkokangas, Kalkkimaa, Laivakangas, Laivaniemi, Ala-Kaakamo ja Röyttä
  • Kemissä keskusta, Teletalo, Marttala, Karihaara, Paattio, Takajärvi, Syväkangas, Sysimö, Pankonkatu, Ajos, Veitsiluoto ja Hepola
  • Keminmaassa Isohaara, Jokisuu, Pörhölä, Laurila, Kallinkangas, Kotikumpu, Länsikoski, Ketolanperä, Kaivostorni ja Juokuanvaara
  • Simossa Keskusta, Maksniemi, Viantie, Ihannanlamminkangas, Vilminperä, Ajojokikylä ja Hanskanperä
  • Iissä Kuivaniemi ja Raisio

Cluster15_1

Tukiasemien vaihtotöistä aiheutuu tukiasemakohtaisesti DNA:n tai Soneran matkaviestinpalveluihin noin neljän tunnin mittainen katkos. Katkokset pyritään kuitenkin ajoittamaan niin, että ne pysyvät mahdollisimman lyhyenä ja aiheuttavat loppuasiakkaille mahdollisimman vähän haittaa. Tukiasemien vaihtotöitä ei kuitenkaan ole mahdollista ajoittaa kokonaan yöaikaan, koska työskentely mastoissa ja kiinteistöjen katoilla on mahdollista ainoastaan valoisaan aikaan.

Uusimmalla LTE Advanced 4G – teknologialla toteutettavan verkon tiedonsiirtonopeudet ovat taajamissa maksimissaan 300Mbit/s ja taajamien ulkopuolella 150Mbit/s. Suuremman tukiasemamäärän ja paremman taajuuskapasiteetin ansiosta Yhteisverkko parantaa myös kaikkien 2G- ja 3G- päätelaitteiden käyttäjien yhteyksiä.

Pahoittelemme vaihtotöistä aiheutuvaa hetkellistä haittaa ja häiriötä. Toivomme kuitenkin uuden verkon paremman peiton ja tiedonsiirtonopeuksien hyvittävän tämän tilapäisen mielipahan.

Cluster15_2

Yhteisverkon peitto 21.4.2016

Lisätietoja:
Rakennuttamispäällikkö Juha Truhponen, puh. 044 754 7167, juha.truhponen@yhteisverkko.fi