Yhteisverkon rakentaminen jatkuu Taivalkoskella, Posiolla ja Kuusamossa (C14)

Taivalkosken, Posion ja Kuusamon verkkolaajennus

Keväällä 2015 aloitettu, DNA:n ja Soneran omistaman Yhteisverkon rakentaminen etenee aikataulussa. Ranuan ja Taivalkosken jälkeen Yhteisverkko laajenee marras-joulukuun aikana koko Taivalkosken, Posion ja Kuusamon kuntien alueelle.

Taivalkosken, Posion ja Kuusamon verkkolaajennuksen rakentaminen aloitetaan 4. marraskuuta ja koko alueen tukiasemavaihtojen on tarkoitus valmistua 16.12. Torstaina 17.12. on suunniteltu aktivoitavaksi uuden verkon tuoma lisäys alueen 3G- ja 4G – kapasiteettiin. *)

Taivalkosken, Posion ja Kuusamon verkkolaajennus käsittää yhteensä 29 tukiasemapaikkaa Taivalkosken, Posion, Kuusamon ja Suomussalmen kuntien alueella.

  • Taivalkoskella Kovio, Nuottivaara, Irnijärvi ja Suuvaara
  • Posiolla keskusta, Ahosenniemi, Perä-Posio, Hoikka, Rutavaara, Jaksamo, Kiviaho, Raistakka, Kumpuvaara, Kellinvaara, Lipeävaara ja Susivaara
  • Kuusamossa Vasaraperä, Mäntyvaara, Kurkijärvi, Purnu, Kuolio, Kirvesvaara, Paasovaara, Niskavaara, Kuohulampi, Katajainen, Kallioluoma ja Hamppulampi
  • Suomussalmella Hossa

Cluster14_1

Tukiasemien vaihtotöistä aiheutuu tukiasemakohtaisesti DNA:n tai Soneran matkaviestinpalveluihin noin neljän tunnin mittainen katkos. Katkokset pyritään kuitenkin ajoittamaan niin, että ne pysyvät mahdollisimman lyhyenä ja aiheuttavat loppuasiakkaille mahdollisimman vähän haittaa. Tukiasemien vaihtotöitä ei kuitenkaan ole mahdollista ajoittaa kokonaan yöaikaan, koska työskentely mastoissa ja kiinteistöjen katoilla on mahdollista ainoastaan valoisaan aikaan.

Uusimmalla LTE Advanced 4G – teknologialla toteutettavan verkon tiedonsiirtonopeudet ovat taajamissa maksimissaan 300Mbit/s ja taajamien ulkopuolella 150Mbit/s. Suuremman tukiasemamäärän ja paremman taajuuskapasiteetin ansiosta Yhteisverkko parantaa myös kaikkien 2G- ja 3G- päätelaitteiden käyttäjien yhteyksiä.

Pahoittelemme vaihtotöistä aiheutuvaa hetkellistä haittaa ja häiriötä. Toivomme kuitenkin uuden verkon paremman peiton ja tiedonsiirtonopeuksien hyvittävän tämän tilapäisen mielipahan.

Cluster14_2

Yhteisverkon peitto 17.12.2015

Lisätietoja:
Rakennuttamispäällikkö Juha Truhponen, puh. 044 754 7167, juha.truhponen@yhteisverkko.fi

*) Tietoja päivitetty 30.11.2015