Yhteisverkon rakentaminen jatkuu Taipalsaarella ja Joutsenossa (C44)

Taipalsaaren ja Joutsenon verkkolaajennus

DNA:n ja Soneran omistaman Yhteisverkon rakentaminen etenee aikataulussa. Imatran jälkeen Yhteisverkko laajenee elo-syyskuun aikana Taipalsaarella ja Joutsenossa.

Taipalsaaren ja Joutsenon verkkolaajennuksen rakentaminen aloitetaan 29. elokuuta ja koko alueen tukiasemavaihtojen on tarkoitus valmistua 7.9. Torstaina 8.9. on suunniteltu aktivoitavaksi uuden verkon tuoma lisäys alueen 3G- ja 4G – kapasiteettiin.

Taipalsaaren ja Joutsenon verkkolaajennus käsittää yhteensä 30 tukiasemapaikkaa Taipalsaaren, Lappeenrannan ja Ruokolahden kuntien alueella.

  • Taipalsaarella keskusta, Koskunkangas, Saimaanharju, Paakkola, Hovinmäki, Rehula, Koivula, Saikonkylä, Päihäniemi, Vehkataipale, Kuivaketvele ja Merenlahti
  • Lappeenrannassa Joutsenon keskusta, Karjalaisenkylä, Ahvenlampi, Pulp, Ravikangas, Ruhanainen, Pöyhiänniemi, Jänhiälä, Korvenkylä, Mietinsaari, Ravattila, Ahola, Kuurmanpohja, Konnunsuo, Nuijamaa, Nuijamaan tulli ja Lyytikkälä
  • Ruokolahdella Aitsaari

Cluster44_1

Tukiasemien vaihtotöistä aiheutuu tukiasemakohtaisesti DNA:n tai Soneran matkaviestinpalveluihin noin neljän tunnin mittainen katkos. Katkokset pyritään kuitenkin ajoittamaan niin, että ne pysyvät mahdollisimman lyhyenä ja aiheuttavat loppuasiakkaille mahdollisimman vähän haittaa. Tukiasemien vaihtotöitä ei kuitenkaan ole mahdollista ajoittaa kokonaan yöaikaan, koska työskentely mastoissa ja kiinteistöjen katoilla on mahdollista ainoastaan valoisaan aikaan.

Uusimmalla LTE Advanced 4G – teknologialla toteutettavan verkon tiedonsiirtonopeudet ovat taajamissa maksimissaan 300Mbit/s ja taajamien ulkopuolella 150Mbit/s. Suuremman tukiasemamäärän ja paremman taajuuskapasiteetin ansiosta Yhteisverkko parantaa myös kaikkien 2G- ja 3G- päätelaitteiden käyttäjien yhteyksiä.

Pahoittelemme vaihtotöistä aiheutuvaa hetkellistä haittaa ja häiriötä. Toivomme kuitenkin uuden verkon paremman peiton ja tiedonsiirtonopeuksien hyvittävän tämän tilapäisen mielipahan.

Cluster44_2

Yhteisverkon peitto 8.9.2016

Lisätietoja: Rakennuttamispäällikkö Juha Truhponen, puh. 044 754 7167, juha.truhponen@yhteisverkko.fi