Yhteisverkon rakentaminen jatkuu Suomussalmella (C17)

Suomussalmen verkkolaajennus

DNA:n ja Soneran omistaman Yhteisverkon rakentaminen etenee aikataulussa. Pudasjärven jälkeen Yhteisverkko laajenee huhtikuun aikana Suomussalmella.

Suomussalmen verkkolaajennuksen rakentaminen aloitetaan 11. huhtikuuta ja koko alueen tukiasemavaihtojen on tarkoitus valmistua 28.4. Perjantaina 29.4. on suunniteltu aktivoitavaksi uuden verkon tuoma lisäys alueen 3G- ja 4G – kapasiteettiin.

Suomussalmen verkkolaajennus käsittää yhteensä 31 tukiasemapaikkaa Suomussalmen, Taivalkosken ja Puolangan kuntien alueella.

  • Suomussalmella keskusta, Ämmänsaari, Siikaranta, Karvola, Kanavaara, Hilponvaara, Pesiö, Rekelänvaara, Vaaranniva, Yli-naljanka, Pyhäkylä, Peranka, Selkoskylä, Piispajärvi, Hallasenaho, Kiantastone, Suoniemi, Juntusranta, Rasinvaara, Myllylahti, Puras, Näyhänvaara, Alajärvi, Kuurtola, Käpylä, Marjoaho ja Kianta
  • Taivalkoskella Horsma
  • Puolangalla Tenamanjärvi

Cluster17_1

Tukiasemien vaihtotöistä aiheutuu tukiasemakohtaisesti DNA:n tai Soneran matkaviestinpalveluihin noin neljän tunnin mittainen katkos. Katkokset pyritään kuitenkin ajoittamaan niin, että ne pysyvät mahdollisimman lyhyenä ja aiheuttavat loppuasiakkaille mahdollisimman vähän haittaa. Tukiasemien vaihtotöitä ei kuitenkaan ole mahdollista ajoittaa kokonaan yöaikaan, koska työskentely mastoissa ja kiinteistöjen katoilla on mahdollista ainoastaan valoisaan aikaan.

Uusimmalla LTE Advanced 4G – teknologialla toteutettavan verkon tiedonsiirtonopeudet ovat taajamissa maksimissaan 300Mbit/s ja taajamien ulkopuolella 150Mbit/s. Suuremman tukiasemamäärän ja paremman taajuuskapasiteetin ansiosta Yhteisverkko parantaa myös kaikkien 2G- ja 3G- päätelaitteiden käyttäjien yhteyksiä.

Pahoittelemme vaihtotöistä aiheutuvaa hetkellistä haittaa ja häiriötä. Toivomme kuitenkin uuden verkon paremman peiton ja tiedonsiirtonopeuksien hyvittävän tämän tilapäisen mielipahan.

Cluster17_2

Yhteisverkon peitto 29.4.2016

Lisätietoja:
Rakennuttamispäällikkö Juha Truhponen, puh. 044 754 7167, juha.truhponen@yhteisverkko.fi