Yhteisverkon rakentaminen jatkuu Sotkamossa (C21)

Sotkamon verkkolaajennus

DNA:n ja Soneran omistaman Yhteisverkon rakentaminen etenee aikataulussa. Kajaanin ja Paltamon jälkeen Yhteisverkko laajenee toukokuun aikana Sotkamossa ja sen lähialueilla.

Sotkamon verkkolaajennuksen rakentaminen aloitetaan 2. toukokuuta ja koko alueen tukiasemavaihtojen on tarkoitus valmistua 18.5. Torstaina 19.5. on suunniteltu aktivoitavaksi uuden verkon tuoma lisäys alueen 3G- ja 4G – kapasiteettiin.

Sotkamon verkkolaajennus käsittää yhteensä 31 tukiasemapaikkaa Sotkamon, Kuhmon, Suomussalmen, Hyrynsalmen ja Ristijärven kuntien alueella.

  • Sotkamossa keskusta, Tiilikangas, Makkosenmäki, Jataniemi, Leivolankylä, Hakala, Vuokatti, Jaationkylä, Katinkulta, Tikkalanniemi, Lahnaslampi, Lystinmäki, Hotakansuo ja Kaitainsalmi
  • Kuhmossa Tollitsa, Kiimavaara, Hirvivaara, Anatti, Iivantiira, Kuusamonkylä, Arola, Keljo ja Halmevaara
  • Suomussalmella Sotavaara, Ala-Vuokki, Lakivaara ja Kuivajärvi
  • Hyrynsalmella Kypärävaara ja Moisiovaara
  • Ristijärvellä Lamminkylä

Cluster21_1

Tukiasemien vaihtotöistä aiheutuu tukiasemakohtaisesti DNA:n tai Soneran matkaviestinpalveluihin noin neljän tunnin mittainen katkos. Katkokset pyritään kuitenkin ajoittamaan niin, että ne pysyvät mahdollisimman lyhyenä ja aiheuttavat loppuasiakkaille mahdollisimman vähän haittaa. Tukiasemien vaihtotöitä ei kuitenkaan ole mahdollista ajoittaa kokonaan yöaikaan, koska työskentely mastoissa ja kiinteistöjen katoilla on mahdollista ainoastaan valoisaan aikaan.

Uusimmalla LTE Advanced 4G – teknologialla toteutettavan verkon tiedonsiirtonopeudet ovat taajamissa maksimissaan 300Mbit/s ja taajamien ulkopuolella 150Mbit/s. Suuremman tukiasemamäärän ja paremman taajuuskapasiteetin ansiosta Yhteisverkko parantaa myös kaikkien 2G- ja 3G- päätelaitteiden käyttäjien yhteyksiä.

Pahoittelemme vaihtotöistä aiheutuvaa hetkellistä haittaa ja häiriötä. Toivomme kuitenkin uuden verkon paremman peiton ja tiedonsiirtonopeuksien hyvittävän tämän tilapäisen mielipahan.

Cluster21_2

Yhteisverkon peitto 18.5.2016

Lisätietoja: Rakennuttamispäällikkö Juha Truhponen, puh. 044 754 7167, juha.truhponen@yhteisverkko.fi