Yhteisverkon rakentaminen jatkuu Sodankylässä ja Inarissa (C3)

Sodankylän ja Inarin verkkolaajennus

Keväällä 2015 aloitettu Yhteisverkon rakentaminen etenee aikataulussa. Sallan, Pelkosenniemen ja Savukosken alueiden jälkeen Yhteisverkko laajenee syyskuun aikana Sodankylään ja Inariin.

Sodankylän ja Inarin verkkolaajennuksen rakentaminen aloitetaan 9. syyskuuta ja koko alueen tukiasemavaihtojen on tarkoitus valmistua 23.9. Perjantaina 2.10. on suunniteltu aktivoitavaksi uuden verkon tuoma lisäys alueen 3G- ja 4G – kapasiteettiin.

Sodankylän ja Inarin verkkolaajennus käsittää yhteensä 29 tukiasemapaikkaa Sodankylän, Inarin ja Kittilän kuntien alueella.

  • Sodankylässä Purnukuusikko, Riestovaara, Sokosti, Tankavaara ja Vuotso
  • Inarissa Saariselkä, Ivalon keskusta, Tankavaara, Kakslauttanen, Kuikkajänkä, Repojoki, Lisma, Peurapää, Lemmenjoki, Kellopää, Magneettimäki, Korkiavaara, Ruohovaara, Saarineittamovaara, Sovintovaara, Romovaara, Vellivaara, Kaitavaara, Ruohovaara ja Rajajooseppi
  • Kittilässä Pokka

Cluster3_1

Tukiasemien vaihtotöistä aiheutuu tukiasemakohtaisesti DNA:n tai Soneran matkaviestinpalveluihin noin neljän tunnin mittainen katkos. Katkokset pyritään kuitenkin ajoittamaan niin, että ne pysyvät mahdollisimman lyhyenä ja aiheuttavat loppuasiakkaille mahdollisimman vähän haittaa. Tukiasemien vaihtotöitä ei kuitenkaan ole mahdollista ajoittaa kokonaan yöaikaan, koska työskentely mastoissa ja kiinteistöjen katoilla on mahdollista ainoastaan valoisaan aikaan.

Uusimmalla LTE Advanced 4G – teknologialla toteutettavan verkon tiedonsiirtonopeudet ovat taajamissa maksimissaan 300Mbit/s ja taajamien ulkopuolella 150Mbit/s. Suuremman tukiasemamäärän ja paremman taajuuskapasiteetin ansiosta Yhteisverkko parantaa myös kaikkien 2G- ja 3G- päätelaitteiden käyttäjien yhteyksiä.

Pahoittelemme vaihtotöistä aiheutuvaa hetkellistä haittaa ja häiriötä. Toivomme kuitenkin uuden verkon paremman peiton ja tiedonsiirtonopeuksien hyvittävän tämän tilapäisen mielipahan.

Cluster3_2

Yhteisverkon peitto 2.10.2015

Lisätietoja:
Rakennuttamispäällikkö Juha Truhponen, puh. 044 754 7167, juha.truhponen@yhteisverkko.fi