Yhteisverkon rakentaminen jatkuu Savonlinnassa (C38)

Savonlinnan verkkolaajennus

DNA:n ja Soneran omistaman Yhteisverkon rakentaminen etenee aikataulussa. Enonkosken ja Kerimäen jälkeen Yhteisverkko laajenee elokuun aikana Savonlinnassa.

Savonlinnan verkkolaajennuksen rakentaminen aloitetaan 1. elokuuta ja koko alueen tukiasemavaihtojen on tarkoitus valmistua 10.8. Torstaina 11.8. on suunniteltu aktivoitavaksi uuden verkon tuoma lisäys alueen 3G- ja 4G – kapasiteettiin.

Savonlinnan verkkolaajennus käsittää yhteensä 38 tukiasemapaikkaa Savonlinnan kaupungin alueella.

  • Keskusta, Savonniemi, Piispanmäki, Heikinpohja, Talvisalo, Impilinna, Jukolansalo, Laitaatsilta, Kuussalmi, Ruunavuori, Kuusniemi, Ritalanmäki, Mirrilä, Pitkäniemi, Aholahti, Ensola, Naistenlahti, Arkkivaara, Kyrönniemi, Mertala, Miekoniemi, Nojanmaa, Parkkolanmäki, Rinkilä, Tolvanniemi, Kivelä, Lähteelä, Pääskylä, Viuhonmäki, Inkerinkylä, Pääskyniemi, Nätki, Järvenpää ja Ranta-Kaartila

Cluster38_1

Tukiasemien vaihtotöistä aiheutuu tukiasemakohtaisesti DNA:n tai Soneran matkaviestinpalveluihin noin neljän tunnin mittainen katkos. Katkokset pyritään kuitenkin ajoittamaan niin, että ne pysyvät mahdollisimman lyhyenä ja aiheuttavat loppuasiakkaille mahdollisimman vähän haittaa. Tukiasemien vaihtotöitä ei kuitenkaan ole mahdollista ajoittaa kokonaan yöaikaan, koska työskentely mastoissa ja kiinteistöjen katoilla on mahdollista ainoastaan valoisaan aikaan.

Uusimmalla LTE Advanced 4G – teknologialla toteutettavan verkon tiedonsiirtonopeudet ovat taajamissa maksimissaan 300Mbit/s ja taajamien ulkopuolella 150Mbit/s. Suuremman tukiasemamäärän ja paremman taajuuskapasiteetin ansiosta Yhteisverkko parantaa myös kaikkien 2G- ja 3G- päätelaitteiden käyttäjien yhteyksiä.

Pahoittelemme vaihtotöistä aiheutuvaa hetkellistä haittaa ja häiriötä. Toivomme kuitenkin uuden verkon paremman peiton ja tiedonsiirtonopeuksien hyvittävän tämän tilapäisen mielipahan.

Cluster38_2

Yhteisverkon peitto 11.8.2016

Lisätietoja: Rakennuttamispäällikkö Juha Truhponen, puh. 044 754 7167, juha.truhponen@yhteisverkko.fi