Yhteisverkon rakentaminen jatkuu Sallassa, Pelkosenniemellä ja Savukoskella (C2)

Pelkosenniemen ja Savukosken verkkolaajennus

Keväällä 2015 aloitettu Yhteisverkon rakentaminen etenee aikataulussa. Kuusamon, Kemijärven ja Sallan alueiden jälkeen Yhteisverkko laajenee syyskuun aikana koko Sallan kunnan alueelle, sekä Pelkosenniemelle ja Savukoskelle.

Pelkosenniemen ja Savukosken verkkolaajennuksen rakentaminen aloitetaan 25. elokuuta ja koko alueen tukiasemavaihtojen on tarkoitus valmistua 16.9. Perjantaina 18.9. on suunniteltu aktivoitavaksi uuden verkon tuoma lisäys alueen 3G- ja 4G – kapasiteettiin.

Pelkosenniemen ja Savukosken verkkolaajennus käsittää yhteensä 29 tukiasemapaikkaa Kemijärven, Sallan, Pelkosenniemen, Savukosken ja Sodankylän kuntien alueella.

  • Kemijärvellä Airosvaara
  • Sallassa Ihitysjänkä, Isoselkä, Kotalankylä, Saija, Karhutunturi, Aitatsivaara, ja Varriotunturi
  • Pelkosenniemellä keskusta, Kiemunkivaara, Pyhätunturi, Kurkihyppylä, Suvanto, Perälä ja Poropalo
  • Savukoskella keskusta, Lunkkaus, Kuosku, Nousu, Varrio, Tanhua, Haarahonganmaa, Leukkuhämärä ja Niekka
  • Sodankylässä Luosto ja Kotivaara

Cluster2_1

Tukiasemien vaihtotöistä aiheutuu tukiasemakohtaisesti DNA:n tai Soneran matkaviestinpalveluihin noin neljän tunnin mittainen katkos. Katkokset pyritään kuitenkin ajoittamaan niin, että ne pysyvät mahdollisimman lyhyenä ja aiheuttavat loppuasiakkaille mahdollisimman vähän haittaa. Tukiasemien vaihtotöitä ei kuitenkaan ole mahdollista ajoittaa kokonaan yöaikaan, koska työskentely mastoissa ja kiinteistöjen katoilla on mahdollista ainoastaan valoisaan aikaan.

Uusimmalla LTE Advanced 4G – teknologialla toteutettavan verkon tiedonsiirtonopeudet ovat taajamissa maksimissaan 300Mbit/s ja taajamien ulkopuolella 150Mbit/s. Suuremman tukiasemamäärän ja paremman taajuuskapasiteetin ansiosta Yhteisverkko parantaa myös kaikkien 2G- ja 3G- päätelaitteiden käyttäjien yhteyksiä.

Pahoittelemme vaihtotöistä aiheutuvaa hetkellistä haittaa ja häiriötä. Toivomme kuitenkin uuden verkon paremman peiton ja tiedonsiirtonopeuksien hyvittävän tämän tilapäisen mielipahan.

Cluster2_2

Yhteisverkon peitto 18.9.2015

Lisätietoja:
Rakennuttamispäällikkö Juha Truhponen, puh. 044 754 7167, juha.truhponen@yhteisverkko.fi