Yhteisverkon rakentaminen jatkuu Ruokolahdella, Rautjärvellä ja Puumalassa (C42)

Ruokolahden, Rautjärven ja Puumalan verkkolaajennus

DNA:n ja Soneran omistaman Yhteisverkon rakentaminen etenee aikataulussa. Juvan ja Sulkavan jälkeen Yhteisverkko laajenee elo-syyskuun aikana Ruokolahdella, Rautjärvellä ja Puumalassa.

Ruokolahden, Rautjärven ja Puumalan verkkolaajennuksen rakentaminen aloitetaan 22. elokuuta ja koko alueen tukiasemavaihtojen on tarkoitus valmistua 31.8. Torstaina 1.9. on suunniteltu aktivoitavaksi uuden verkon tuoma lisäys alueen 3G- ja 4G – kapasiteettiin.

Ruokolahden, Rautjärven ja Puumalan verkkolaajennus käsittää yhteensä 39 tukiasemapaikkaa Ruokolahden, Rautjärven, Puumalan, Juvan ja Taipalsaaren kuntien alueella.

  • Ruokolahdella keskusta, Anteroisenmäki, Myllyntausta, Puntala, Heinärikkilä, Kojonmäki, Paajasenkylä, Pohja-Lankila, Eräjärvi, Virmutjoki, Tuomala, Käyhkää, Utula, Puttola, Junikkala ja Pulpinniemi
  • Rautjärvellä Simpele keskusta, Rasimuksenkolkka, Laikko, Porttinotko, Rautjärvi, Miettilä ja Niska-Pietilä
  • Puumalassa keskusta, Kotiranta, Pirstohiekka, Rintala, Sepänkylä, Huinautio, Laakko, Rokansalo, Haukkoniemi, Hurissalo, Suurlahti, Otasalo, Lintusalo ja Luukkolansaari
  • Juvalla Hirvensalo
  • Taipalsaarella Kyläniemi

Cluster42_1

Tukiasemien vaihtotöistä aiheutuu tukiasemakohtaisesti DNA:n tai Soneran matkaviestinpalveluihin noin neljän tunnin mittainen katkos. Katkokset pyritään kuitenkin ajoittamaan niin, että ne pysyvät mahdollisimman lyhyenä ja aiheuttavat loppuasiakkaille mahdollisimman vähän haittaa. Tukiasemien vaihtotöitä ei kuitenkaan ole mahdollista ajoittaa kokonaan yöaikaan, koska työskentely mastoissa ja kiinteistöjen katoilla on mahdollista ainoastaan valoisaan aikaan.

Uusimmalla LTE Advanced 4G – teknologialla toteutettavan verkon tiedonsiirtonopeudet ovat taajamissa maksimissaan 300Mbit/s ja taajamien ulkopuolella 150Mbit/s. Suuremman tukiasemamäärän ja paremman taajuuskapasiteetin ansiosta Yhteisverkko parantaa myös kaikkien 2G- ja 3G- päätelaitteiden käyttäjien yhteyksiä.

Pahoittelemme vaihtotöistä aiheutuvaa hetkellistä haittaa ja häiriötä. Toivomme kuitenkin uuden verkon paremman peiton ja tiedonsiirtonopeuksien hyvittävän tämän tilapäisen mielipahan.

Cluster42_2

Yhteisverkon peitto 1.9.2016

Lisätietoja: Rakennuttamispäällikkö Juha Truhponen, puh. 044 754 7167, juha.truhponen@yhteisverkko.fi