Yhteisverkon rakentaminen jatkuu Rovaniemellä ja Kemijärvellä (C10)

Rovaniemen ja Kemijärven verkkolaajennus

Keväällä 2015 aloitettu, DNA:n ja Soneran omistaman Yhteisverkon rakentaminen etenee aikataulussa. Kolarin, Pellon ja Rovaniemen alueiden jälkeen Yhteisverkko laajenee lokakuun aikana Rovaniemen ja Kemijärven alueilla.

Rovaniemen ja Kemijärven verkkolaajennuksen rakentaminen aloitetaan 14. lokakuuta ja koko alueen tukiasemavaihtojen on tarkoitus valmistua 28.10. Perjantaina 30.10. on suunniteltu aktivoitavaksi uuden verkon tuoma lisäys alueen 3G- ja 4G – kapasiteettiin.

Rovaniemen ja Kemijärven verkkolaajennus käsittää yhteensä 33 tukiasemapaikkaa Kemijärven, Posion, Ranuan, Rovaniemen ja Sodankylän kuntien alueella.

  • Kemijärvellä Rovajärvi, Hyypiö, Javarus, Sarriojärvi, Korkiakumpu, Raajärvi, Ulkoperä, Jumisko, Luusua ja Seitakorva
  • Posiolla Korouoma
  • Ranualla Piittisvaara
  • Rovaniemellä Olkkajärvi, Jyrhämävaara, Oikarainen, Tennivaara, Vanttauskoski, Pekkala, Pirttikoski, Vanttausniemi, Misi, Lautavaara, Vikajärvi, Heinuvaara, Rattiselkä, Rantalaki, Perunkajärvi, Jouttiselkä, Käyrästunturi ja Osmavaara
  • Sodankylässä Unarin-Luusua, Kalliovaara ja Huhtala

Cluster10_1

Tukiasemien vaihtotöistä aiheutuu tukiasemakohtaisesti DNA:n tai Soneran matkaviestinpalveluihin noin neljän tunnin mittainen katkos. Katkokset pyritään kuitenkin ajoittamaan niin, että ne pysyvät mahdollisimman lyhyenä ja aiheuttavat loppuasiakkaille mahdollisimman vähän haittaa. Tukiasemien vaihtotöitä ei kuitenkaan ole mahdollista ajoittaa kokonaan yöaikaan, koska työskentely mastoissa ja kiinteistöjen katoilla on mahdollista ainoastaan valoisaan aikaan.

Uusimmalla LTE Advanced 4G – teknologialla toteutettavan verkon tiedonsiirtonopeudet ovat taajamissa maksimissaan 300Mbit/s ja taajamien ulkopuolella 150Mbit/s. Suuremman tukiasemamäärän ja paremman taajuuskapasiteetin ansiosta Yhteisverkko parantaa myös kaikkien 2G- ja 3G- päätelaitteiden käyttäjien yhteyksiä.

Pahoittelemme vaihtotöistä aiheutuvaa hetkellistä haittaa ja häiriötä. Toivomme kuitenkin uuden verkon paremman peiton ja tiedonsiirtonopeuksien hyvittävän tämän tilapäisen mielipahan.

Cluster10_2

Yhteisverkon peitto 30.10.2015

Lisätietoja:
Rakennuttamispäällikkö Juha Truhponen, puh. 044 754 7167, juha.truhponen@yhteisverkko.fi