Yhteisverkon rakentaminen jatkuu Ranualla ja Taivalkoskella (C13)

Ranuan, Pudasjärven ja Taivalkosken verkkolaajennus

Keväällä 2015 aloitettu, DNA:n ja Soneran omistaman Yhteisverkon rakentaminen etenee aikataulussa. Ylitornion ja Tervolan jälkeen Yhteisverkko laajenee loka-marraskuun aikana Ranuan ja Taivalkosken kuntien alueella.

Ranuan ja Taivalkosken verkkolaajennuksen rakentaminen aloitetaan 26. lokakuuta ja koko alueen tukiasemavaihtojen on tarkoitus valmistua 17.11. Keskiviikkona 18.11. on suunniteltu aktivoitavaksi uuden verkon tuoma lisäys alueen 3G- ja 4G – kapasiteettiin. *)

Ranuan ja Taivalkosken verkkolaajennus käsittää yhteensä 34 tukiasemapaikkaa Rovaniemen, Ranuan, Simon, Pudasjärven ja Taivalkosken kuntien alueella.

  • Rovaniemellä Rensseli, Kivitaipale ja Narkaus
  • Ranualla keskusta, Eläinpuisto, Impiö, Kelankylä, Petäjävaara, Käärmekangas, Leppiaho, Nuupas, Saukkojärvi, Saukkokangas ja Sääskilahti
  • Simossa Tainiemi, Ylikarppa
  • Pudasjärvellä Haapala, Jukuanvaara, Iso-Syöte, Syötekeskus, Naamanka, Kangasvaara ja Pintamo
  • Taivalkoskella keskusta, Taivalvaara, Eteisvaara, Valtionmaa, Salmiaho, Koittijärvi, Isokumpu, Jokijärvi ja Simonaho

Cluster13_1

Tukiasemien vaihtotöistä aiheutuu tukiasemakohtaisesti DNA:n tai Soneran matkaviestinpalveluihin noin neljän tunnin mittainen katkos. Katkokset pyritään kuitenkin ajoittamaan niin, että ne pysyvät mahdollisimman lyhyenä ja aiheuttavat loppuasiakkaille mahdollisimman vähän haittaa. Tukiasemien vaihtotöitä ei kuitenkaan ole mahdollista ajoittaa kokonaan yöaikaan, koska työskentely mastoissa ja kiinteistöjen katoilla on mahdollista ainoastaan valoisaan aikaan.

Uusimmalla LTE Advanced 4G – teknologialla toteutettavan verkon tiedonsiirtonopeudet ovat taajamissa maksimissaan 300Mbit/s ja taajamien ulkopuolella 150Mbit/s. Suuremman tukiasemamäärän ja paremman taajuuskapasiteetin ansiosta Yhteisverkko parantaa myös kaikkien 2G- ja 3G- päätelaitteiden käyttäjien yhteyksiä.

Pahoittelemme vaihtotöistä aiheutuvaa hetkellistä haittaa ja häiriötä. Toivomme kuitenkin uuden verkon paremman peiton ja tiedonsiirtonopeuksien hyvittävän tämän tilapäisen mielipahan.

Cluster13_2

Yhteisverkon peitto 18.11.2015

Lisätietoja:
Rakennuttamispäällikkö Juha Truhponen, puh. 044 754 7167, juha.truhponen@yhteisverkko.fi

*) Tietoja päivitetty 11.11.2015