Yhteisverkon rakentaminen jatkuu Puolangalla, Hyrynsalmella ja Ristijärvellä (C18)

Puolangan, Hyrynsalmen ja Ristijärven verkkolaajennus

DNA:n ja Soneran omistaman Yhteisverkon rakentaminen etenee aikataulussa. Suomussalmen jälkeen Yhteisverkko laajenee huhtikuun aikana Puolangalla, Hyrynsalmella ja Ristijärvellä.

Puolangan, Hyrynsalmen ja Ristijärven verkkolaajennuksen rakentaminen aloitetaan 18. huhtikuuta ja koko alueen tukiasemavaihtojen on tarkoitus valmistua 28.4. Perjantaina 29.4. on suunniteltu aktivoitavaksi uuden verkon tuoma lisäys alueen 3G- ja 4G – kapasiteettiin.

Puolangan, Hyrynsalmen ja Ristijärven verkkolaajennus käsittää yhteensä 27 tukiasemapaikkaa Puolangan, Hyrynsalmen, Ristijärven, Utajärven ja Paltamon kuntien alueella.

  • Puolangalla keskusta, Neulikko, Tonkovaara, Jänisvaara, Lylykylä, Aikaanvaara, Kurikkavaara, Latvavaara, Pahkavaara ja Puokiovaara
  • Hyrynsalmella keskusta, Konivaara, Karpinvaara, Paljakka, Ukkohalla ja Kytömäki
  • Ristijärvellä keskusta, Saukkovaara ja Karjovaara
  • Utajärvellä Yliutos, Sanginkylä, Juorkuna, Särkijärvi ja Kivivaara
  • Paltamossa Iivaara

Cluster18_1

Tukiasemien vaihtotöistä aiheutuu tukiasemakohtaisesti DNA:n tai Soneran matkaviestinpalveluihin noin neljän tunnin mittainen katkos. Katkokset pyritään kuitenkin ajoittamaan niin, että ne pysyvät mahdollisimman lyhyenä ja aiheuttavat loppuasiakkaille mahdollisimman vähän haittaa. Tukiasemien vaihtotöitä ei kuitenkaan ole mahdollista ajoittaa kokonaan yöaikaan, koska työskentely mastoissa ja kiinteistöjen katoilla on mahdollista ainoastaan valoisaan aikaan.

Uusimmalla LTE Advanced 4G – teknologialla toteutettavan verkon tiedonsiirtonopeudet ovat taajamissa maksimissaan 300Mbit/s ja taajamien ulkopuolella 150Mbit/s. Suuremman tukiasemamäärän ja paremman taajuuskapasiteetin ansiosta Yhteisverkko parantaa myös kaikkien 2G- ja 3G- päätelaitteiden käyttäjien yhteyksiä.

Pahoittelemme vaihtotöistä aiheutuvaa hetkellistä haittaa ja häiriötä. Toivomme kuitenkin uuden verkon paremman peiton ja tiedonsiirtonopeuksien hyvittävän tämän tilapäisen mielipahan.

Cluster18_2

Yhteisverkon peitto 29.4.2016

Lisätietoja:
Rakennuttamispäällikkö Juha Truhponen, puh. 044 754 7167, juha.truhponen@yhteisverkko.fi