Yhteisverkon rakentaminen jatkuu Pudasjärvellä (C16)

Pudasjärven verkkolaajennus

DNA:n ja Soneran omistaman Yhteisverkon rakentaminen etenee aikataulussa. Tornion, Kemin, Keminmaan ja Simon jälkeen Yhteisverkko laajenee huhtikuun aikana koko Pudasjärven kunnan alueelle.

Pudasjärven verkkolaajennuksen rakentaminen aloitetaan 4. huhtikuuta ja koko alueen tukiasemavaihtojen on tarkoitus valmistua 20.4. Torstaina 21.4. on suunniteltu aktivoitavaksi uuden verkon tuoma lisäys alueen 3G- ja 4G – kapasiteettiin.

Pudasjärven verkkolaajennus käsittää yhteensä 31 tukiasemapaikkaa Pudasjärven, Iin, Oulun, Puolangan ja Utajärven kuntien alueella.

  • Pudasjärvellä keskusta, Jyrkkäkoski, Aintio, Muukala, Alasiurua, Sarvivaara, Asmunti, Pokkisuo, Livo, Suorala, Yli-kurki, Etelärinne, Siivikko, Ruuhivaara, Jongunjärvi, Heteharju, Taipaleenharju, Kipinä, Hetekylä, Viinikoski ja Kuusisuo
  • Iissä Sammakko, Mursujärvi ja Yli-olhava
  • Oulussa Leuvanjoki, Matkavaara, Pahkakoski ja Peltoniemi
  • Puolangalla Jaurakkavaara
  • Utajärvellä Olvasjärvi

Cluster16_1

Tukiasemien vaihtotöistä aiheutuu tukiasemakohtaisesti DNA:n tai Soneran matkaviestinpalveluihin noin neljän tunnin mittainen katkos. Katkokset pyritään kuitenkin ajoittamaan niin, että ne pysyvät mahdollisimman lyhyenä ja aiheuttavat loppuasiakkaille mahdollisimman vähän haittaa. Tukiasemien vaihtotöitä ei kuitenkaan ole mahdollista ajoittaa kokonaan yöaikaan, koska työskentely mastoissa ja kiinteistöjen katoilla on mahdollista ainoastaan valoisaan aikaan.

Uusimmalla LTE Advanced 4G – teknologialla toteutettavan verkon tiedonsiirtonopeudet ovat taajamissa maksimissaan 300Mbit/s ja taajamien ulkopuolella 150Mbit/s. Suuremman tukiasemamäärän ja paremman taajuuskapasiteetin ansiosta Yhteisverkko parantaa myös kaikkien 2G- ja 3G- päätelaitteiden käyttäjien yhteyksiä.

Pahoittelemme vaihtotöistä aiheutuvaa hetkellistä haittaa ja häiriötä. Toivomme kuitenkin uuden verkon paremman peiton ja tiedonsiirtonopeuksien hyvittävän tämän tilapäisen mielipahan.

Cluster16_2

Yhteisverkon peitto 21.4.2016

Lisätietoja:
Rakennuttamispäällikkö Juha Truhponen, puh. 044 754 7167, juha.truhponen@yhteisverkko.fi