Yhteisverkon rakentaminen jatkuu Parikkalassa ja Punkaharjulla (C40)

Parikkalan ja Punkaharjun verkkolaajennus

DNA:n ja Soneran omistaman Yhteisverkon rakentaminen etenee aikataulussa. Kiteen jälkeen Yhteisverkko laajenee elokuun aikana Parikkalassa ja Punkaharjulla.

Parikkalan ja Punkaharjun verkkolaajennuksen rakentaminen aloitetaan 8. elokuuta ja koko alueen tukiasemavaihtojen on tarkoitus valmistua 17.8. Torstaina 18.8. on suunniteltu aktivoitavaksi uuden verkon tuoma lisäys alueen 3G- ja 4G – kapasiteettiin.

Parikkalan ja Punkaharjun verkkolaajennus käsittää yhteensä 32 tukiasemapaikkaa Parikkalan, Savonlinnan, Kiteen ja Ruokolahden kuntien alueella.

  • Parikkalassa keskusta, Surumäki, Ristiharju, Kolmikanta, Koitsanlahti, Sarajärvi, Melkoniemi, Otrakas, Särkisalmi, Kesusmaa, Maironniemi, Mikkolanniemi, Tarnala, Niukkala ja Uukuniemi
  • Savonlinnassa Punkajarjun keskusta, Enanlahti, Hiukkajoki, Kultakivi, Ruhvana, Vuoriniemi, Sonnimäki, Särkilahti, Piojärvi, Saukonsaari, Soilukka, Kiviapaja, Kommerniemi, Kokonsaari, Laukansaari ja Kosola
  • Kiteellä Rajavaara
  •  Ruokolahdella Sarajärvi

Cluster40_1

Tukiasemien vaihtotöistä aiheutuu tukiasemakohtaisesti DNA:n tai Soneran matkaviestinpalveluihin noin neljän tunnin mittainen katkos. Katkokset pyritään kuitenkin ajoittamaan niin, että ne pysyvät mahdollisimman lyhyenä ja aiheuttavat loppuasiakkaille mahdollisimman vähän haittaa. Tukiasemien vaihtotöitä ei kuitenkaan ole mahdollista ajoittaa kokonaan yöaikaan, koska työskentely mastoissa ja kiinteistöjen katoilla on mahdollista ainoastaan valoisaan aikaan.

Uusimmalla LTE Advanced 4G – teknologialla toteutettavan verkon tiedonsiirtonopeudet ovat taajamissa maksimissaan 300Mbit/s ja taajamien ulkopuolella 150Mbit/s. Suuremman tukiasemamäärän ja paremman taajuuskapasiteetin ansiosta Yhteisverkko parantaa myös kaikkien 2G- ja 3G- päätelaitteiden käyttäjien yhteyksiä.

Pahoittelemme vaihtotöistä aiheutuvaa hetkellistä haittaa ja häiriötä. Toivomme kuitenkin uuden verkon paremman peiton ja tiedonsiirtonopeuksien hyvittävän tämän tilapäisen mielipahan.

Cluster40_2

Yhteisverkon peitto 18.8.2016

Lisätietoja: Rakennuttamispäällikkö Juha Truhponen, puh. 044 754 7167, juha.truhponen@yhteisverkko.fi