Yhteisverkon rakentaminen jatkuu Outokummussa ja Polvijärvellä (C31)

Outokummun ja Polvijärven verkkolaajennus

DNA:n ja Soneran omistaman Yhteisverkon rakentaminen etenee aikataulussa. Kontiolahden ja Ilomantsin jälkeen Yhteisverkko laajenee kesä-heinäkuun aikana Outokummussa ja Polvijärvellä.

Outokummun ja Polvijärven verkkolaajennuksen rakentaminen aloitetaan 20. kesäkuuta ja koko alueen tukiasemavaihtojen on tarkoitus valmistua 1.7. Perjantaina 1.7. on suunniteltu aktivoitavaksi myös uuden verkon tuoma lisäys alueen 3G- ja 4G – kapasiteettiin. *)

Outokummun ja Polvijärven verkkolaajennus käsittää yhteensä 32 tukiasemapaikkaa Outokummin, Polvijärven, Liperin, Tuusniemen, Kontiolahden, Heinäveden ja Kaavin kuntien alueella.

  • Outokummussa keskusta, Kuusjärvi, Maljasalmi, Ohtaansalmi, Kalaton ja Kokonvaara,
  • Polvijärvellä keskusta, Kinahmo, Ruvaslahti, Huutokoski, Hukkala, Kuorevaara, Huhmari, Sotkuma ja Viitalahti
  • Liperissä Viinijärvi, Käsämä, Ahonkylä, Ristinkylä ja Korpivaara
  • Tuusniemellä Kojanlahti, Kosula, Levälahti ja Laukansalo
  • Kontiolahdella Romppala, Sakarila ja Katajavaara
  • Heinävedellä Palokki, Karvio ja Luusvuori
  • Kaavissa Maarianvaara

Cluster31_1

Tukiasemien vaihtotöistä aiheutuu tukiasemakohtaisesti DNA:n tai Soneran matkaviestinpalveluihin noin neljän tunnin mittainen katkos. Katkokset pyritään kuitenkin ajoittamaan niin, että ne pysyvät mahdollisimman lyhyenä ja aiheuttavat loppuasiakkaille mahdollisimman vähän haittaa. Tukiasemien vaihtotöitä ei kuitenkaan ole mahdollista ajoittaa kokonaan yöaikaan, koska työskentely mastoissa ja kiinteistöjen katoilla on mahdollista ainoastaan valoisaan aikaan.

Uusimmalla LTE Advanced 4G – teknologialla toteutettavan verkon tiedonsiirtonopeudet ovat taajamissa maksimissaan 300Mbit/s ja taajamien ulkopuolella 150Mbit/s. Suuremman tukiasemamäärän ja paremman taajuuskapasiteetin ansiosta Yhteisverkko parantaa myös kaikkien 2G- ja 3G- päätelaitteiden käyttäjien yhteyksiä.

Pahoittelemme vaihtotöistä aiheutuvaa hetkellistä haittaa ja häiriötä. Toivomme kuitenkin uuden verkon paremman peiton ja tiedonsiirtonopeuksien hyvittävän tämän tilapäisen mielipahan.

Cluster31_2

Yhteisverkon peitto 1.7.2016

Lisätietoja: Rakennuttamispäällikkö Juha Truhponen, puh. 044 754 7167, juha.truhponen@yhteisverkko.fi

*) Tietoja päivitetty 27.6.2016