Yhteisverkon rakentaminen jatkuu Nurmeksessa ja Valtimolla (C23)

Nurmeksen ja Valtimon verkkolaajennus

DNA:n ja Soneran omistaman Yhteisverkon rakentaminen etenee aikataulussa. Kuhmon jälkeen Yhteisverkko laajenee toukokuun aikana Nurmeksessa ja Valtimolla.

Nurmeksen ja Valtimon verkkolaajennuksen rakentaminen aloitetaan 16. toukokuuta ja koko alueen tukiasemavaihtojen on tarkoitus valmistua 25.5. Torstaina 26.5. on suunniteltu aktivoitavaksi uuden verkon tuoma lisäys alueen 3G- ja 4G – kapasiteettiin.

Nurmeksen ja Valtimon verkkolaajennus käsittää yhteensä 33 tukiasemapaikkaa Nurmeksen, Valtimon, Lieksan, Kuhmon, Juukan ja Rautavaan kuntien alueella.

  • Nurmeksessa keskusta, Porokylä, Lehtovaara, Hyvärilä, Kynsiniemi, Tuulimäki, Savikylä, Sotinpuro, Karhunpää, Sivakkajoki, Mulejärvi, Ylikylä, Tervapuro, Petäiskylä, Kuokanvaara, Kohtavaara ja Holjakka
  • Valtimolla keskusta, Karhunpää, Pajukoski, Ylä-valtimo, Rumo ja Peurajärvi
  • Lieksassa Vieki, Jongunjoki ja Savijärvi
  • Kuhmossa Huuskonvaara ja Nuottivaara
  • Juukassa Särkivaara
  • Rautavaaralla Ylä-keritty

Cluster23_1

Tukiasemien vaihtotöistä aiheutuu tukiasemakohtaisesti DNA:n tai Soneran matkaviestinpalveluihin noin neljän tunnin mittainen katkos. Katkokset pyritään kuitenkin ajoittamaan niin, että ne pysyvät mahdollisimman lyhyenä ja aiheuttavat loppuasiakkaille mahdollisimman vähän haittaa. Tukiasemien vaihtotöitä ei kuitenkaan ole mahdollista ajoittaa kokonaan yöaikaan, koska työskentely mastoissa ja kiinteistöjen katoilla on mahdollista ainoastaan valoisaan aikaan.

Uusimmalla LTE Advanced 4G – teknologialla toteutettavan verkon tiedonsiirtonopeudet ovat taajamissa maksimissaan 300Mbit/s ja taajamien ulkopuolella 150Mbit/s. Suuremman tukiasemamäärän ja paremman taajuuskapasiteetin ansiosta Yhteisverkko parantaa myös kaikkien 2G- ja 3G- päätelaitteiden käyttäjien yhteyksiä.

Pahoittelemme vaihtotöistä aiheutuvaa hetkellistä haittaa ja häiriötä. Toivomme kuitenkin uuden verkon paremman peiton ja tiedonsiirtonopeuksien hyvittävän tämän tilapäisen mielipahan.

Cluster23_2

Yhteisverkon peitto 26.5.2016

Lisätietoja: Rakennuttamispäällikkö Juha Truhponen, puh. 044 754 7167, juha.truhponen@yhteisverkko.fi