Yhteisverkon rakentaminen jatkuu Luumäellä, Savitaipaleella ja Lemissä (C46)

Luumäen, Savitaipaleen ja Lemin verkkolaajennus

DNA:n ja Soneran omistaman Yhteisverkon rakentaminen etenee aikataulussa. Taipalsaaren ja Joutsenon jälkeen Yhteisverkko laajenee syyskuun aikana Luumäellä, Savitaipaleella ja Lemissä.

Luumäen, Savitaipaleen ja Lemin verkkolaajennuksen rakentaminen aloitetaan 5. syyskuuta ja koko alueen tukiasemavaihtojen on tarkoitus valmistua 15.9. Torstaina 15.9. on suunniteltu aktivoitavaksi uuden verkon tuoma lisäys alueen 3G- ja 4G – kapasiteettiin.

Luumäen, Savitaipaleen ja Lemin verkkolaajennus käsittää yhteensä 29 tukiasemapaikkaa Luumäen, Savitaipaleen, Lemin, Kouvolan, Lappeenrannan ja Taipalsaaren kuntien alueella.

  • Luumäellä Taavetti, Somerharju, Kaitjärvi, Poljo, Inkilä, Ellola, Lokanen, Uro, Jurvala, Antikkala ja Sarvilahti
  • Savitaipaleella keskusta, Jurvanen, Kiesilä, Partakoski, Rahikkala, Kilpi, Lantta, Hämäläinen ja Salajärvi
  • Lemissä keskusta, Peräkylä, Kuukanniemi, Telamäki ja Heikkeri
  • Kouvolassa Kannuskoski ja Pajari
  • Lappeenrannassa Hurtanmaa
  • Taipalsaarella Solkei

Cluster46_1

Tukiasemien vaihtotöistä aiheutuu tukiasemakohtaisesti DNA:n tai Soneran matkaviestinpalveluihin noin neljän tunnin mittainen katkos. Katkokset pyritään kuitenkin ajoittamaan niin, että ne pysyvät mahdollisimman lyhyenä ja aiheuttavat loppuasiakkaille mahdollisimman vähän haittaa. Tukiasemien vaihtotöitä ei kuitenkaan ole mahdollista ajoittaa kokonaan yöaikaan, koska työskentely mastoissa ja kiinteistöjen katoilla on mahdollista ainoastaan valoisaan aikaan.

Uusimmalla LTE Advanced 4G – teknologialla toteutettavan verkon tiedonsiirtonopeudet ovat taajamissa maksimissaan 300Mbit/s ja taajamien ulkopuolella 150Mbit/s. Suuremman tukiasemamäärän ja paremman taajuuskapasiteetin ansiosta Yhteisverkko parantaa myös kaikkien 2G- ja 3G- päätelaitteiden käyttäjien yhteyksiä.

Pahoittelemme vaihtotöistä aiheutuvaa hetkellistä haittaa ja häiriötä. Toivomme kuitenkin uuden verkon paremman peiton ja tiedonsiirtonopeuksien hyvittävän tämän tilapäisen mielipahan.

Cluster46_2

Yhteisverkon peitto 15.9.2016

Lisätietoja: Rakennuttamispäällikkö Juha Truhponen, puh. 044 754 7167, juha.truhponen@yhteisverkko.fi