Yhteisverkon rakentaminen jatkuu Lieksassa (C29)

Lieksan verkkolaajennus

DNA:n ja Soneran omistaman Yhteisverkon rakentaminen etenee aikataulussa. Juuan, Juankosken, Kaavin ja Tuusniemen jälkeen Yhteisverkko laajenee kesäkuun aikana Lieksassa.

Lieksan verkkolaajennuksen rakentaminen aloitetaan 13. kesäkuuta ja koko alueen tukiasemavaihtojen on tarkoitus valmistua 22.6. Torstaina 23.6. on suunniteltu aktivoitavaksi uuden verkon tuoma lisäys alueen 3G- ja 4G – kapasiteettiin.

Lieksan verkkolaajennus käsittää yhteensä 30 tukiasemapaikkaa Lieksan ja Ilomantsin kuntien alueella.

  • Lieksassa keskusta, Merilä, Rauhala, Märäjälahti, Hevosvaara, Pankakoski, Pankajärvi, Vaaralahti, Vaaraniemi, Lukanlahti, Vuonislahti, Vuonisjärvi, Kelvä, Jaakonvaara, Sokovaara, Hirvivaara, Hatunkylä, Ruunaa, Lieksan Inari ja Näätävaara
  • Ilomantsissa Kelovaara, Naarva, Hattuvaara, Käenkoski, Huhus, Rentto ja Kivilahti

Cluster29_1

Tukiasemien vaihtotöistä aiheutuu tukiasemakohtaisesti DNA:n tai Soneran matkaviestinpalveluihin noin neljän tunnin mittainen katkos. Katkokset pyritään kuitenkin ajoittamaan niin, että ne pysyvät mahdollisimman lyhyenä ja aiheuttavat loppuasiakkaille mahdollisimman vähän haittaa. Tukiasemien vaihtotöitä ei kuitenkaan ole mahdollista ajoittaa kokonaan yöaikaan, koska työskentely mastoissa ja kiinteistöjen katoilla on mahdollista ainoastaan valoisaan aikaan.

Uusimmalla LTE Advanced 4G – teknologialla toteutettavan verkon tiedonsiirtonopeudet ovat taajamissa maksimissaan 300Mbit/s ja taajamien ulkopuolella 150Mbit/s. Suuremman tukiasemamäärän ja paremman taajuuskapasiteetin ansiosta Yhteisverkko parantaa myös kaikkien 2G- ja 3G- päätelaitteiden käyttäjien yhteyksiä.

Pahoittelemme vaihtotöistä aiheutuvaa hetkellistä haittaa ja häiriötä. Toivomme kuitenkin uuden verkon paremman peiton ja tiedonsiirtonopeuksien hyvittävän tämän tilapäisen mielipahan.

Cluster29_2

Yhteisverkon peitto 23.6.2016

Lisätietoja: Rakennuttamispäällikkö Juha Truhponen, puh. 044 754 7167, juha.truhponen@yhteisverkko.fi