Yhteisverkon rakentaminen jatkuu Leppävirralla ja Heinävedellä (C34)

Leppävirran ja Heinäveden verkkolaajennus

DNA:n ja Soneran omistaman Yhteisverkon rakentaminen etenee aikataulussa. Liperin, Tohmajärven ja Rääkkylän jälkeen Yhteisverkko laajenee heinäkuun aikana Leppävirralla ja Heinävedellä.

Leppävirran ja Heinäveden verkkolaajennuksen rakentaminen aloitetaan 4. heinäkuuta ja koko alueen tukiasemavaihtojen on tarkoitus valmistua 22.7. Perjantaina 22.7. on suunniteltu aktivoitavaksi uuden verkon tuoma lisäys alueen 3G- ja 4G – kapasiteettiin. *)

Leppävirran ja Heinäveden verkkolaajennus käsittää yhteensä 32 tukiasemapaikkaa Leppävirran, Heinäveden ja Varkauden kuntien alueella.

  • Leppävirralla keskusta, Kauppilanmäki, Paajalanmäki, Tervo, Mustansalo, Sorsakoski, Ahvenisenlampi, Leppävuori, Mustinmäki, Kurjala, Vihantamäki, Näätänmaa, Hirvikivi, Paasivuori, Niinimäki, Mustinsalo, Riihilahti ja Poljinpelto
  • Heinävedellä keskusta, Peräaho, Rasimäki, Raaminmäki, Kerma, Timonmäki, Malkkila, Pölläkkä, Vihtari, Petruma, Viitalahti, Rantala, Rummukkala ja Sääksjärvi
  • Varkaudessa Puurtila

Cluster34_1

Tukiasemien vaihtotöistä aiheutuu tukiasemakohtaisesti DNA:n tai Soneran matkaviestinpalveluihin noin neljän tunnin mittainen katkos. Katkokset pyritään kuitenkin ajoittamaan niin, että ne pysyvät mahdollisimman lyhyenä ja aiheuttavat loppuasiakkaille mahdollisimman vähän haittaa. Tukiasemien vaihtotöitä ei kuitenkaan ole mahdollista ajoittaa kokonaan yöaikaan, koska työskentely mastoissa ja kiinteistöjen katoilla on mahdollista ainoastaan valoisaan aikaan.

Uusimmalla LTE Advanced 4G – teknologialla toteutettavan verkon tiedonsiirtonopeudet ovat taajamissa maksimissaan 300Mbit/s ja taajamien ulkopuolella 150Mbit/s. Suuremman tukiasemamäärän ja paremman taajuuskapasiteetin ansiosta Yhteisverkko parantaa myös kaikkien 2G- ja 3G- päätelaitteiden käyttäjien yhteyksiä.

Pahoittelemme vaihtotöistä aiheutuvaa hetkellistä haittaa ja häiriötä. Toivomme kuitenkin uuden verkon paremman peiton ja tiedonsiirtonopeuksien hyvittävän tämän tilapäisen mielipahan.

Cluster34_2

Yhteisverkon peitto 22.7.2016

Lisätietoja: Rakennuttamispäällikkö Juha Truhponen, puh. 044 754 7167, juha.truhponen@yhteisverkko.fi

*) Tietoja päivitetty 12.7.2016