Yhteisverkon rakentaminen jatkuu Lappeenrannassa (C45)

Lappeenrannan verkkolaajennus

DNA:n ja Soneran omistaman Yhteisverkon rakentaminen etenee aikataulussa. Virolahden, Miehikkälän ja Ylämaan jälkeen Yhteisverkko laajenee syyskuun aikana Lappeenrannassa.

Lappeenrannan verkkolaajennuksen rakentaminen aloitetaan 15. syyskuuta ja koko alueen tukiasemavaihtojen on tarkoitus valmistua 29.9. Torstaina 29.9. on suunniteltu aktivoitavaksi uuden verkon tuoma lisäys alueen 3G- ja 4G – kapasiteettiin.

Lappeenrannan verkkolaajennus käsittää yhteensä 58 tukiasemapaikkaa Lappeenrannan kaupungin alueella.

  • Keskusta, Peltola, Alakylä, Kiviharju, Tykki, Reijola, Kesämäki, Mattila, Myllymäki, Hyrymäki, Tuulimylly, Harapainen, Tirilä, Hartikkala, Mustola, Hovinpelto, Pontus, Ilottula, Mälkiä, Kanavansuu, Sudensalmi, Lauritsala, Kaukas, Parkkarila, Lepola, Kahilanniemi, Taikinamäki, Leiri, Rakuunämäki, Linnoitus, Pikisaari, Tyysterniemi, Voisalmi, Mertaniemi, Kivisalmi, Skinnarila, Teknologiapuisto, Sammonlahti, Kaivokorpi, Huhtiniemi, Kourula, Lavola, Uus-Lavola, Märkälä, Iitiä, Ylikkälä, Mäntylä, Tapiola, Hevossilta ja Hanmäki

Cluster45_1

Tukiasemien vaihtotöistä aiheutuu tukiasemakohtaisesti DNA:n tai Soneran matkaviestinpalveluihin noin neljän tunnin mittainen katkos. Katkokset pyritään kuitenkin ajoittamaan niin, että ne pysyvät mahdollisimman lyhyenä ja aiheuttavat loppuasiakkaille mahdollisimman vähän haittaa. Tukiasemien vaihtotöitä ei kuitenkaan ole mahdollista ajoittaa kokonaan yöaikaan, koska työskentely mastoissa ja kiinteistöjen katoilla on mahdollista ainoastaan valoisaan aikaan.

Uusimmalla LTE Advanced 4G – teknologialla toteutettavan verkon tiedonsiirtonopeudet ovat taajamissa maksimissaan 300Mbit/s ja taajamien ulkopuolella 150Mbit/s. Suuremman tukiasemamäärän ja paremman taajuuskapasiteetin ansiosta Yhteisverkko parantaa myös kaikkien 2G- ja 3G- päätelaitteiden käyttäjien yhteyksiä.

Pahoittelemme vaihtotöistä aiheutuvaa hetkellistä haittaa ja häiriötä. Toivomme kuitenkin uuden verkon paremman peiton ja tiedonsiirtonopeuksien hyvittävän tämän tilapäisen mielipahan.

Cluster45_2

Yhteisverkon peitto 29.9.2016

Lisätietoja: Rakennuttamispäällikkö Juha Truhponen, puh. 044 754 7167, juha.truhponen@yhteisverkko.fi