Yhteisverkon rakentaminen jatkuu Lapinlahdella, Nilsiässä ja Rautavaaralla (C27)

Lapinlahden, Nilsiän ja Rautavaaran verkkolaajennus

DNA:n ja Soneran omistaman Yhteisverkon rakentaminen etenee aikataulussa. Iisalmen jälkeen Yhteisverkko laajenee touko-kesäkuun aikana Lapinlahdella, Nilsiässä ja Rautavaaralla.

Lapinlahden, Nilsiän ja Rautavaaran verkkolaajennuksen rakentaminen aloitetaan 30. toukokuuta ja koko alueen tukiasemavaihtojen on tarkoitus valmistua 15.6. Torstaina 16.6. on suunniteltu aktivoitavaksi uuden verkon tuoma lisäys alueen 3G- ja 4G – kapasiteettiin.

Lapinlahden, Nilsiän ja Rautavaaran verkkolaajennus käsittää yhteensä 33 tukiasemapaikkaa Lapinlahden, Kuopion, Rautavaaran ja Iisalmen kuntien alueella.

  • Lapinlahdella keskusta, Sihvonlahti, Pajujärvi, Kuhaniemi, Martikkala, Puoliväli, Varpajaisjärvi, Juminen, Korpinen, Mäkikylä ja Lukkarila
  • Kuopiossa Nilsiän keskusta, Konttimäki, Sieraniemi, Tuulivaara, Tahkovuori, Syvärinranta, Syvärilä, Keski-Siikajärvi ja Lastukoski
  • Rautavaaralla keskusta, Nikinmäki, Harsumäki, Roinilanmäki ja Ylä-Luosta
  • Iisalmella Pörsänmäki

Cluster27_1

Tukiasemien vaihtotöistä aiheutuu tukiasemakohtaisesti DNA:n tai Soneran matkaviestinpalveluihin noin neljän tunnin mittainen katkos. Katkokset pyritään kuitenkin ajoittamaan niin, että ne pysyvät mahdollisimman lyhyenä ja aiheuttavat loppuasiakkaille mahdollisimman vähän haittaa. Tukiasemien vaihtotöitä ei kuitenkaan ole mahdollista ajoittaa kokonaan yöaikaan, koska työskentely mastoissa ja kiinteistöjen katoilla on mahdollista ainoastaan valoisaan aikaan.

Uusimmalla LTE Advanced 4G – teknologialla toteutettavan verkon tiedonsiirtonopeudet ovat taajamissa maksimissaan 300Mbit/s ja taajamien ulkopuolella 150Mbit/s. Suuremman tukiasemamäärän ja paremman taajuuskapasiteetin ansiosta Yhteisverkko parantaa myös kaikkien 2G- ja 3G- päätelaitteiden käyttäjien yhteyksiä.

Pahoittelemme vaihtotöistä aiheutuvaa hetkellistä haittaa ja häiriötä. Toivomme kuitenkin uuden verkon paremman peiton ja tiedonsiirtonopeuksien hyvittävän tämän tilapäisen mielipahan.

Cluster27_2

Yhteisverkon peitto 16.6.2016

Lisätietoja: Rakennuttamispäällikkö Juha Truhponen, puh. 044 754 7167, juha.truhponen@yhteisverkko.fi