Yhteisverkon rakentaminen jatkuu Kuhmossa (C22)

Kuhmon verkkolaajennus

DNA:n ja Soneran omistaman Yhteisverkon rakentaminen etenee aikataulussa. Sotkamon jälkeen Yhteisverkko laajenee toukokuun aikana Kuhmossa ja sen lähialueilla.

Kuhmon verkkolaajennuksen rakentaminen aloitetaan 16. toukokuuta ja koko alueen tukiasemavaihtojen on tarkoitus valmistua 25.5. Torstaina 26.5. on suunniteltu aktivoitavaksi uuden verkon tuoma lisäys alueen 3G- ja 4G – kapasiteettiin. *)

Kuhmon verkkolaajennus käsittää yhteensä 32 tukiasemapaikkaa Kuhmon ja Sotkamon kuntien alueella.

  • Kuhmossa keskusta, Hankaranta, Kalevala, Viitavaara, Saarikoski, Kantola, Jämäs, Ruunakangas, Tikkala, Kuvajansalo, Säynäjälampi, Leinosenvaara, Hietaperä, Rekulanvaara, Niva, Lentiira, Honka-aho, Viiksimö, Kivikiekki, Hamaravaara, Rajakangas, Vaskivaara, Sivakka, Tikkasenmäki, Purnuvaara, Tyrävaara ja Niemiskylä
  • Sotkamossa Soidinvaara, Iljana ja Kilkasuo

Cluster22_1

Tukiasemien vaihtotöistä aiheutuu tukiasemakohtaisesti DNA:n tai Soneran matkaviestinpalveluihin noin neljän tunnin mittainen katkos. Katkokset pyritään kuitenkin ajoittamaan niin, että ne pysyvät mahdollisimman lyhyenä ja aiheuttavat loppuasiakkaille mahdollisimman vähän haittaa. Tukiasemien vaihtotöitä ei kuitenkaan ole mahdollista ajoittaa kokonaan yöaikaan, koska työskentely mastoissa ja kiinteistöjen katoilla on mahdollista ainoastaan valoisaan aikaan.

Uusimmalla LTE Advanced 4G – teknologialla toteutettavan verkon tiedonsiirtonopeudet ovat taajamissa maksimissaan 300Mbit/s ja taajamien ulkopuolella 150Mbit/s. Suuremman tukiasemamäärän ja paremman taajuuskapasiteetin ansiosta Yhteisverkko parantaa myös kaikkien 2G- ja 3G- päätelaitteiden käyttäjien yhteyksiä.

Pahoittelemme vaihtotöistä aiheutuvaa hetkellistä haittaa ja häiriötä. Toivomme kuitenkin uuden verkon paremman peiton ja tiedonsiirtonopeuksien hyvittävän tämän tilapäisen mielipahan.

Cluster22_2

Yhteisverkon peitto 26.5.2016

Lisätietoja: Rakennuttamispäällikkö Juha Truhponen, puh. 044 754 7167, juha.truhponen@yhteisverkko.fi

*) Tietoja päivitetty 10.5.2016