Yhteisverkon rakentaminen jatkuu Kontiolahdella ja Ilomantsissa (C30)

Kontiolahden ja Ilomantsin verkkolaajennus

DNA:n ja Soneran omistaman Yhteisverkon rakentaminen etenee aikataulussa. Lieksan jälkeen Yhteisverkko laajenee kesäkuun aikana Kontiolahdella ja Ilomantsissa.

Kontiolahden ja Ilomantsin verkkolaajennuksen rakentaminen aloitetaan 13. kesäkuuta ja koko alueen tukiasemavaihtojen on tarkoitus valmistua 29.6. Keskiviikkona 29.6. on suunniteltu aktivoitavaksi myös uuden verkon tuoma lisäys alueen 3G- ja 4G – kapasiteettiin. *)

Kontiolahden ja Ilomantsin verkkolaajennus käsittää yhteensä 31 tukiasemapaikkaa Kontiolahden, Ilomantsin ja Joensuun kuntien alueella.

  • Kontiolahdella keskusta, Kontioranta, Uuro, Jakokoski, Paihola ja Selkie
  • Ilomantsissa keskusta, Parissavaara, Ukkolanvaara, Möhkö, Mutalahti, Vehnävaara ja Ratilanvaara
  • Joensuussa Uimaharju, Ukkola, Enonvaara, Eno, Kakimäki, Sikrenvaara, Sarvinki, Heinävaara, Keskijärvi, Heinäaho, Kovero, Konnunniemi, Tuupovaara, Louhivaara, Öllölä ja Hoilola

Cluster30_1

Tukiasemien vaihtotöistä aiheutuu tukiasemakohtaisesti DNA:n tai Soneran matkaviestinpalveluihin noin neljän tunnin mittainen katkos. Katkokset pyritään kuitenkin ajoittamaan niin, että ne pysyvät mahdollisimman lyhyenä ja aiheuttavat loppuasiakkaille mahdollisimman vähän haittaa. Tukiasemien vaihtotöitä ei kuitenkaan ole mahdollista ajoittaa kokonaan yöaikaan, koska työskentely mastoissa ja kiinteistöjen katoilla on mahdollista ainoastaan valoisaan aikaan.

Uusimmalla LTE Advanced 4G – teknologialla toteutettavan verkon tiedonsiirtonopeudet ovat taajamissa maksimissaan 300Mbit/s ja taajamien ulkopuolella 150Mbit/s. Suuremman tukiasemamäärän ja paremman taajuuskapasiteetin ansiosta Yhteisverkko parantaa myös kaikkien 2G- ja 3G- päätelaitteiden käyttäjien yhteyksiä.

Pahoittelemme vaihtotöistä aiheutuvaa hetkellistä haittaa ja häiriötä. Toivomme kuitenkin uuden verkon paremman peiton ja tiedonsiirtonopeuksien hyvittävän tämän tilapäisen mielipahan.

Cluster30_2

Yhteisverkon peitto 29.6.2016

Lisätietoja: Rakennuttamispäällikkö Juha Truhponen, puh. 044 754 7167, juha.truhponen@Yhteisverkko

*) Tietoja päivitetty 7.6.2016