Yhteisverkon rakentaminen jatkuu Kolarissa, Pellossa ja Rovaniemellä (C9)

Kolarin, Pellon ja Rovaniemen verkkolaajennus

Keväällä 2015 aloitettu, DNA:n ja Soneran omistaman Yhteisverkon rakentaminen etenee aikataulussa. Kittilän ja Kolarin alueiden jälkeen Yhteisverkko laajenee lokakuun aikana koko Kolarin kunnan alueelle, sekä Pelloon ja Rovaniemelle.

Kolarin, Pellon ja Rovaniemen verkkolaajennuksen rakentaminen aloitetaan 8. lokakuuta ja koko alueen tukiasemavaihtojen on tarkoitus valmistua 22.10. Perjantaina 23.10. on suunniteltu aktivoitavaksi uuden verkon tuoma lisäys alueen 3G- ja 4G – kapasiteettiin.

Kolarin, Pellon ja Rovaniemen verkkolaajennus käsittää yhteensä 32 tukiasemapaikkaa Kolarin, Pellon, Rovaniemen ja Ylitornion kuntien alueella.

  • Kolarissa Lappeankangas, Sieppijärvi, Rovanpää, Taapajärvi, Vuolittaja ja Sammalvaara
  • Pellossa Jarhoinen, Etulaki, Tuomuvaara, Ritavaara, Yliranta, Kylävaara, Konttajärvi ja Lankojärvi
  • Rovaniemellä Hangasniemi, Tuiskunväylä, Kovalankangas, Norvajärvi, Sonka, Sinetta, Poikajärvi, Marasenkallio, Marraskoski, Patovaara, Karhuvaara, Meltaus, Peurakanta ja Maijanen
  • Ylitorniossa Romakkavaara ja Rontaanjankka ja Liinankivaara

Cluster9_1

Tukiasemien vaihtotöistä aiheutuu tukiasemakohtaisesti DNA:n tai Soneran matkaviestinpalveluihin noin neljän tunnin mittainen katkos. Katkokset pyritään kuitenkin ajoittamaan niin, että ne pysyvät mahdollisimman lyhyenä ja aiheuttavat loppuasiakkaille mahdollisimman vähän haittaa. Tukiasemien vaihtotöitä ei kuitenkaan ole mahdollista ajoittaa kokonaan yöaikaan, koska työskentely mastoissa ja kiinteistöjen katoilla on mahdollista ainoastaan valoisaan aikaan.

Uusimmalla LTE Advanced 4G – teknologialla toteutettavan verkon tiedonsiirtonopeudet ovat taajamissa maksimissaan 300Mbit/s ja taajamien ulkopuolella 150Mbit/s. Suuremman tukiasemamäärän ja paremman taajuuskapasiteetin ansiosta Yhteisverkko parantaa myös kaikkien 2G- ja 3G- päätelaitteiden käyttäjien yhteyksiä.

Pahoittelemme vaihtotöistä aiheutuvaa hetkellistä haittaa ja häiriötä. Toivomme kuitenkin uuden verkon paremman peiton ja tiedonsiirtonopeuksien hyvittävän tämän tilapäisen mielipahan.

Cluster9_2

Yhteisverkon peitto 23.10.2015

Lisätietoja:
Rakennuttamispäällikkö Juha Truhponen, puh. 044 754 7167, juha.truhponen@yhteisverkko.fi