Yhteisverkon rakentaminen jatkuu Kiuruvedellä, Sonkajärvellä ja Vieremällä (C25)

Kiuruveden, Sonkajärven ja Vieremän verkkolaajennus

DNA:n ja Soneran omistaman Yhteisverkon rakentaminen etenee aikataulussa. Kajaanin, Pyhännän ja Sotkamon jälkeen Yhteisverkko laajenee touko-kesäkuun aikana Kiuruvedellä, Sonkajärvella ja Vieremällä.

Kiuruveden, Sonkajärven ja Vieremän verkkolaajennuksen rakentaminen aloitetaan 23. toukokuuta ja koko alueen tukiasemavaihtojen on tarkoitus valmistua 8.6. Torstaina 9.6. on suunniteltu aktivoitavaksi uuden verkon tuoma lisäys alueen 3G- ja 4G – kapasiteettiin.

Kiuruveden, Sonkajärven ja Vieremän verkkolaajennus käsittää yhteensä 33 tukiasemapaikkaa Kiuruveden, Sonkajärven, Vieremän, Iisalmen, Rautavaaran ja Sotkamon kuntien alueella.

  • Kiuruvedellä keskusta, Remeskylä, Luupuvesi, Salmijärvi, Rytky, Pihlajamäki, Mikkolanmäki, Rapakkojoki, Karankaperä ja Aittojärvi
  • Sonkajärvellä keskusta, Vesitorninmäki, Lehdonmäki, Hirvijärvi, Kulvemäki, Jyrkkä, Vehmasjärvi, Kokkomäki ja Oinasjärvi
  • Vieremällä keskusta, Salahmi, Nieminen, Jousimäki, Kauppilanmäki, Lehdonmäki, Valkeiskylä ja Lisvapuro
  • Iisalmella Runni ja Lammasaho
  • Rautavaarassa Heikinmäki ja Tiilikka
  • Sotkamossa Alanne

Cluster25_1

Tukiasemien vaihtotöistä aiheutuu tukiasemakohtaisesti DNA:n tai Soneran matkaviestinpalveluihin noin neljän tunnin mittainen katkos. Katkokset pyritään kuitenkin ajoittamaan niin, että ne pysyvät mahdollisimman lyhyenä ja aiheuttavat loppuasiakkaille mahdollisimman vähän haittaa. Tukiasemien vaihtotöitä ei kuitenkaan ole mahdollista ajoittaa kokonaan yöaikaan, koska työskentely mastoissa ja kiinteistöjen katoilla on mahdollista ainoastaan valoisaan aikaan.

Uusimmalla LTE Advanced 4G – teknologialla toteutettavan verkon tiedonsiirtonopeudet ovat taajamissa maksimissaan 300Mbit/s ja taajamien ulkopuolella 150Mbit/s. Suuremman tukiasemamäärän ja paremman taajuuskapasiteetin ansiosta Yhteisverkko parantaa myös kaikkien 2G- ja 3G- päätelaitteiden käyttäjien yhteyksiä.

Pahoittelemme vaihtotöistä aiheutuvaa hetkellistä haittaa ja häiriötä. Toivomme kuitenkin uuden verkon paremman peiton ja tiedonsiirtonopeuksien hyvittävän tämän tilapäisen mielipahan.

Cluster25_2

Yhteisverkon peitto 9.6.2016

Lisätietoja: Rakennuttamispäällikkö Juha Truhponen, puh. 044 754 7167, juha.truhponen@yhteisverkko.fi