Yhteisverkon rakentaminen jatkuu Kittilässä ja Kolarissa (C8)

Kittilän ja Kolarin verkkolaajennus

Keväällä 2015 aloitettu, DNA:n ja Soneran omistaman Yhteisverkon rakentaminen etenee aikataulussa. Kittilän ja Muonion alueiden jälkeen Yhteisverkko laajenee lokakuun aikana koko Kittilän kunnan alueelle ja Kolariin.

Kittilän ja Kolarin verkkolaajennuksen rakentaminen aloitetaan 1. lokakuuta ja koko alueen tukiasemavaihtojen on tarkoitus valmistua 22.10. Perjantaina 23.10. on suunniteltu aktivoitavaksi uuden verkon tuoma lisäys alueen 3G- ja 4G – kapasiteettiin.

Kittilän ja Kolarin verkkolaajennus käsittää yhteensä 27 tukiasemapaikkaa Kittilän, Kolarin, Muonion ja Rovaniemen kuntien alueella.

  • Kittilässä Kinisjärvi, Molkojärvi, Kokkovaara, Alakylä, Kallo, ja Sussanpulju
  • Kolarissa keskusta, Ylläs, Ylläsjärvi, Äkäslompolo, Kuerlinkka, Valkeaniva, Äkäsjoki, Saaripudas, Kurtakko, Kallo, Venejärvi, Vaattojärvi ja Pohjassenvaara
  • Muoniossa Kaarnevaara, Kihlanki ja Tahkovaara
  • Rovaniemellä Lohiniva

Cluster8_1

Tukiasemien vaihtotöistä aiheutuu tukiasemakohtaisesti DNA:n tai Soneran matkaviestinpalveluihin noin neljän tunnin mittainen katkos. Katkokset pyritään kuitenkin ajoittamaan niin, että ne pysyvät mahdollisimman lyhyenä ja aiheuttavat loppuasiakkaille mahdollisimman vähän haittaa. Tukiasemien vaihtotöitä ei kuitenkaan ole mahdollista ajoittaa kokonaan yöaikaan, koska työskentely mastoissa ja kiinteistöjen katoilla on mahdollista ainoastaan valoisaan aikaan.

Uusimmalla LTE Advanced 4G – teknologialla toteutettavan verkon tiedonsiirtonopeudet ovat taajamissa maksimissaan 300Mbit/s ja taajamien ulkopuolella 150Mbit/s. Suuremman tukiasemamäärän ja paremman taajuuskapasiteetin ansiosta Yhteisverkko parantaa myös kaikkien 2G- ja 3G- päätelaitteiden käyttäjien yhteyksiä.

Pahoittelemme vaihtotöistä aiheutuvaa hetkellistä haittaa ja häiriötä. Toivomme kuitenkin uuden verkon paremman peiton ja tiedonsiirtonopeuksien hyvittävän tämän tilapäisen mielipahan.

Cluster8_2

Yhteisverkon peitto 23.10.2015

Lisätietoja:
Rakennuttamispäällikkö Juha Truhponen, puh. 044 754 7167, juha.truhponen@yhteisverkko.fi