Yhteisverkon rakentaminen jatkuu Kajaanissa ja Paltamossa (C20)

Kajaanin ja Paltamon verkkolaajennus

DNA:n ja Soneran omistaman Yhteisverkon rakentaminen etenee aikataulussa. Utajärven ja Vaalan jälkeen Yhteisverkko laajenee huhti-toukokuun aikana Kajaanissa ja Paltamossa.

Kajaanin ja Paltamon verkkolaajennuksen rakentaminen aloitetaan 25. huhtikuuta ja koko alueen tukiasemavaihtojen on tarkoitus valmistua 12.5. Perjantaina 13.5. on suunniteltu aktivoitavaksi uuden verkon tuoma lisäys alueen 3G- ja 4G – kapasiteettiin.

Kajaanin ja Paltamon verkkolaajennus käsittää yhteensä 48 tukiasemapaikkaa Kajaanin, Paltamon, Ristijärven ja Sotkamon kuntien alueella.

  • Kajaanissa keskusta, Purola, Puistola, Kettu, Lohtaja, Teerisuo, Hoikankangas, Rouvankangas, Palokangas, Lehtikangas, Soidinsuo, Variskangas, Laajankangas, Petäisenniska, Varsapuisto, Heinimäki, Kuurna, Komila, Teppana, Hetteenmäki, Tullikallio, Tihisenniemi, Kirkkoaho, Kuluntalahti, Liehuvaara, Paltaniemi, Sivolanniemi ja Nuottipuro
  • Paltamossa keskusta, Hahtolanmäki, Putkonperä, Mieslahti ja Kontiömäki
  • Ristijärvellä Härmänmäki
  • Sotkamossa Nietulanmäki ja Wiisikanta

Cluster20_1

Tukiasemien vaihtotöistä aiheutuu tukiasemakohtaisesti DNA:n tai Soneran matkaviestinpalveluihin noin neljän tunnin mittainen katkos. Katkokset pyritään kuitenkin ajoittamaan niin, että ne pysyvät mahdollisimman lyhyenä ja aiheuttavat loppuasiakkaille mahdollisimman vähän haittaa. Tukiasemien vaihtotöitä ei kuitenkaan ole mahdollista ajoittaa kokonaan yöaikaan, koska työskentely mastoissa ja kiinteistöjen katoilla on mahdollista ainoastaan valoisaan aikaan.

Uusimmalla LTE Advanced 4G – teknologialla toteutettavan verkon tiedonsiirtonopeudet ovat taajamissa maksimissaan 300Mbit/s ja taajamien ulkopuolella 150Mbit/s. Suuremman tukiasemamäärän ja paremman taajuuskapasiteetin ansiosta Yhteisverkko parantaa myös kaikkien 2G- ja 3G- päätelaitteiden käyttäjien yhteyksiä.

Pahoittelemme vaihtotöistä aiheutuvaa hetkellistä haittaa ja häiriötä. Toivomme kuitenkin uuden verkon paremman peiton ja tiedonsiirtonopeuksien hyvittävän tämän tilapäisen mielipahan.

Cluster20_2

Yhteisverkon peitto 13.5.2016

Lisätietoja: Rakennuttamispäällikkö Juha Truhponen, puh. 044 754 7167, juha.truhponen@yhteisverkko.fi