Yhteisverkon rakentaminen jatkuu Juvalla ja Sulkavalla (C41)

Juvan ja Sulkavan verkkolaajennus

DNA:n ja Soneran omistaman Yhteisverkon rakentaminen etenee aikataulussa. Parikkalan ja Punkaharjun jälkeen Yhteisverkko laajenee elokuun aikana Juvalla ja Sulkavalla.

Juvan ja Sulkavan verkkolaajennuksen rakentaminen aloitetaan 15. elokuuta ja koko alueen tukiasemavaihtojen on tarkoitus valmistua 24.8. Torstaina 25.8. on suunniteltu aktivoitavaksi uuden verkon tuoma lisäys alueen 3G- ja 4G – kapasiteettiin.

Juvan ja Sulkavan verkkolaajennus käsittää yhteensä 31 tukiasemapaikkaa Juvan, Sulkavan, Puumalan, Mikkelin, Savonlinnan ja Ruokolahden kuntien alueella.

  • Juvalla keskusta, Kaihunmäki, Hiekkaniemi, Kukkokangas, Kiiskilanharju, Tarpeenmäki, Kaskii, Koikkala, Risulahti, Siikakoski, Nuuttilanmäki, Ollikkala, Kurkiselkä, Tiuhtsalo ja Hatsola
  • Sulkavalla keskusta, Väätälänmäki, Iitlahti, Sairaalanmäki, Ryhälä, Partalansaari, Kaartilanmäki, Telataipale ja Lohilahti
  • Puumalassa Lieviskä, Kukonharju, Leviäsalo ja Kietavala
  • Mikkelissä Asila
  • Savonlinnassa Turhala
  • Ruokolahdella Syrjäsaari

Cluster41_1

Tukiasemien vaihtotöistä aiheutuu tukiasemakohtaisesti DNA:n tai Soneran matkaviestinpalveluihin noin neljän tunnin mittainen katkos. Katkokset pyritään kuitenkin ajoittamaan niin, että ne pysyvät mahdollisimman lyhyenä ja aiheuttavat loppuasiakkaille mahdollisimman vähän haittaa. Tukiasemien vaihtotöitä ei kuitenkaan ole mahdollista ajoittaa kokonaan yöaikaan, koska työskentely mastoissa ja kiinteistöjen katoilla on mahdollista ainoastaan valoisaan aikaan.

Uusimmalla LTE Advanced 4G – teknologialla toteutettavan verkon tiedonsiirtonopeudet ovat taajamissa maksimissaan 300Mbit/s ja taajamien ulkopuolella 150Mbit/s. Suuremman tukiasemamäärän ja paremman taajuuskapasiteetin ansiosta Yhteisverkko parantaa myös kaikkien 2G- ja 3G- päätelaitteiden käyttäjien yhteyksiä.

Pahoittelemme vaihtotöistä aiheutuvaa hetkellistä haittaa ja häiriötä. Toivomme kuitenkin uuden verkon paremman peiton ja tiedonsiirtonopeuksien hyvittävän tämän tilapäisen mielipahan.

Cluster41_2

Yhteisverkon peitto 25.8.2016

Lisätietoja: Rakennuttamispäällikkö Juha Truhponen, puh. 044 754 7167, juha.truhponen@yhteisverkko.fi