Yhteisverkon rakentaminen jatkuu Juuassa, Juankoskella, Kaavissa ja Tuusniemellä (C28)

Juuan, Juankosken, Kaavin ja Tuusniemen verkkolaajennus

DNA:n ja Soneran omistaman Yhteisverkon rakentaminen etenee aikataulussa. Lapinlahden, Nilsiän ja Rautavaaran jälkeen Yhteisverkko laajenee kesäkuun aikana Juuassa, Juankoskella, Kaavissa ja Tuusniemellä.

Juuan, Juankosken, Kaavin ja Tuusniemen verkkolaajennuksen rakentaminen aloitetaan 6. kesäkuuta ja koko alueen tukiasemavaihtojen on tarkoitus valmistua 22.6. Torstaina 23.6. on suunniteltu aktivoitavaksi uuden verkon tuoma lisäys alueen 3G- ja 4G – kapasiteettiin.

Juuan, Juankosken, Kaavin ja Tuusniemen verkkolaajennus käsittää yhteensä 31 tukiasemapaikkaa Juuan, Juankosken, Kaavin, Tuusniemen, Lieksan ja Polvijärven kuntien alueella.

  • Juuassa keskusta, Otravaara, Matara, Nakkila, Paalasmaa, Juntulankylä, Nunnanlahti, Ahmovaara, Polvela, Pääkylä ja Raholanvaara
  • Juankoskella keskusta, Akonlampi, Viitaniemi ja Säyneinen
  • Kaavissa keskusta, Luikonlahti, Sivakkavaraa, Palkinlahti ja Pullinmäki
  • Tuusniemellä keskusta, Pirttiharju, Tuusjärvi, Laukka-aho ja Juurikkamäki
  • Lieksassa Koli, Loma-Koli ja Verkkovaara
  • Polvijärvellä Martonvaara

Cluster28_1

Tukiasemien vaihtotöistä aiheutuu tukiasemakohtaisesti DNA:n tai Soneran matkaviestinpalveluihin noin neljän tunnin mittainen katkos. Katkokset pyritään kuitenkin ajoittamaan niin, että ne pysyvät mahdollisimman lyhyenä ja aiheuttavat loppuasiakkaille mahdollisimman vähän haittaa. Tukiasemien vaihtotöitä ei kuitenkaan ole mahdollista ajoittaa kokonaan yöaikaan, koska työskentely mastoissa ja kiinteistöjen katoilla on mahdollista ainoastaan valoisaan aikaan.

Uusimmalla LTE Advanced 4G – teknologialla toteutettavan verkon tiedonsiirtonopeudet ovat taajamissa maksimissaan 300Mbit/s ja taajamien ulkopuolella 150Mbit/s. Suuremman tukiasemamäärän ja paremman taajuuskapasiteetin ansiosta Yhteisverkko parantaa myös kaikkien 2G- ja 3G- päätelaitteiden käyttäjien yhteyksiä.

Pahoittelemme vaihtotöistä aiheutuvaa hetkellistä haittaa ja häiriötä. Toivomme kuitenkin uuden verkon paremman peiton ja tiedonsiirtonopeuksien hyvittävän tämän tilapäisen mielipahan.

Cluster28_2

Yhteisverkon peitto 23.6.2016

Lisätietoja: Rakennuttamispäällikkö Juha Truhponen, puh. 044 754 7167, juha.truhponen@yhteisverkko.fi