Yhteisverkon rakentaminen jatkuu Joroisissa ja Rantasalmella (C36)

Joroisten ja Rantasalmen verkkolaajennus

DNA:n ja Soneran omistaman Yhteisverkon rakentaminen etenee aikataulussa. Varkauden jälkeen Yhteisverkko laajenee heinäkuun aikana Joroisissa ja Rantasalmella

Joroisten ja Rantasalmen verkkolaajennuksen rakentaminen aloitetaan 18. heinäkuuta ja koko alueen tukiasemavaihtojen on tarkoitus valmistua 27.7. Torstaina 28.7. on suunniteltu aktivoitavaksi uuden verkon tuoma lisäys alueen 3G- ja 4G – kapasiteettiin.

Joroisten ja Rantasalmen verkkolaajennus käsittää yhteensä 33 tukiasemapaikkaa Joroisten, Rantasalmen, Savonlinnan, Juvan, Varkauden ja Sulkavan kuntien alueella.

  • Joroisissa keskusta, Huutokoski, Savuniemi, Liuna, Korkeakangas, Kerisalo, Lahnalahti ja Kaitainen
  • Rantasalmella keskusta, Ritalahti, Järvisydän, Torasalo, Pohjoiskylä, Yläkylä, Hirvola, Kolkontaipale, Pahakkala, Kolkonpää, Hiltula, Parkumäki ja Tuhkula
  • Savonlinnassa Kallislahti, Pirhianniemi ja Pihlajalahti
  • Juvalla Vuorenmaa, Vehmaa, Pakinmaa, Paatela ja Härkälä
  • Varkaudessa Harjuranta, Hiisimäki ja Kangaslampi
  • Sulkavalla Tunnila

Cluster36_1

Tukiasemien vaihtotöistä aiheutuu tukiasemakohtaisesti DNA:n tai Soneran matkaviestinpalveluihin noin neljän tunnin mittainen katkos. Katkokset pyritään kuitenkin ajoittamaan niin, että ne pysyvät mahdollisimman lyhyenä ja aiheuttavat loppuasiakkaille mahdollisimman vähän haittaa. Tukiasemien vaihtotöitä ei kuitenkaan ole mahdollista ajoittaa kokonaan yöaikaan, koska työskentely mastoissa ja kiinteistöjen katoilla on mahdollista ainoastaan valoisaan aikaan.

Uusimmalla LTE Advanced 4G – teknologialla toteutettavan verkon tiedonsiirtonopeudet ovat taajamissa maksimissaan 300Mbit/s ja taajamien ulkopuolella 150Mbit/s. Suuremman tukiasemamäärän ja paremman taajuuskapasiteetin ansiosta Yhteisverkko parantaa myös kaikkien 2G- ja 3G- päätelaitteiden käyttäjien yhteyksiä.

Pahoittelemme vaihtotöistä aiheutuvaa hetkellistä haittaa ja häiriötä. Toivomme kuitenkin uuden verkon paremman peiton ja tiedonsiirtonopeuksien hyvittävän tämän tilapäisen mielipahan.

Cluster36_2

Yhteisverkon peitto 28.7.2016

Lisätietoja: Rakennuttamispäällikkö Juha Truhponen, puh. 044 754 7167, juha.truhponen@yhteisverkko.fi