Yhteisverkon rakentaminen jatkuu Joensuussa (C32)

Joensuun verkkolaajennus

DNA:n ja Soneran omistaman Yhteisverkon rakentaminen etenee aikataulussa. Outokummin ja Polvijärven jälkeen Yhteisverkko laajenee kesä-heinäkuun aikana Joensuussa.

Joensuun verkkolaajennuksen rakentaminen aloitetaan 20. kesäkuuta ja koko alueen tukiasemavaihtojen on tarkoitus valmistua 6.7. Torstaina 7.7. on suunniteltu aktivoitavaksi uuden verkon tuoma lisäys alueen 3G- ja 4G – kapasiteettiin.

Joensuun verkkolaajennus käsittää yhteensä 67 tukiasemapaikkaa Joensuun, Kontiolahden ja Liperin kuntien alueella.

  • Joensuussa keskusta, Mehtimäki, Linnunlahti, Otsola, Kanervala, Siilainen, Käpykangas, Pilkko, Noljakka, Marjala, Saarela, Vilpola, Raatekangas, Siihtala, Mutala, Lamminranta, Ranta-Mutala, Rantakylä, Latola, Pataluoto, Kiviniemi, Utra, Pekkala, Sirkkala, Karsikko, Asevelikylä, Niinivaara, Penttilä, Nurmela, Hukanhauta, Sulkulahti, Repokallio, Kissamäki, Reijola, Sirni, Niittylahti, Suhmura ja Riuttavaara
  • Kontiolahdella Lehmo, Suoranta, Ahola, Puntarikoski ja Kulho
  • Liperissä Ylämylly, Jyrinkylä, Vaivio, Välikangas ja Onttola

Cluster32_1

Tukiasemien vaihtotöistä aiheutuu tukiasemakohtaisesti DNA:n tai Soneran matkaviestinpalveluihin noin neljän tunnin mittainen katkos. Katkokset pyritään kuitenkin ajoittamaan niin, että ne pysyvät mahdollisimman lyhyenä ja aiheuttavat loppuasiakkaille mahdollisimman vähän haittaa. Tukiasemien vaihtotöitä ei kuitenkaan ole mahdollista ajoittaa kokonaan yöaikaan, koska työskentely mastoissa ja kiinteistöjen katoilla on mahdollista ainoastaan valoisaan aikaan.

Uusimmalla LTE Advanced 4G – teknologialla toteutettavan verkon tiedonsiirtonopeudet ovat taajamissa maksimissaan 300Mbit/s ja taajamien ulkopuolella 150Mbit/s. Suuremman tukiasemamäärän ja paremman taajuuskapasiteetin ansiosta Yhteisverkko parantaa myös kaikkien 2G- ja 3G- päätelaitteiden käyttäjien yhteyksiä.

Pahoittelemme vaihtotöistä aiheutuvaa hetkellistä haittaa ja häiriötä. Toivomme kuitenkin uuden verkon paremman peiton ja tiedonsiirtonopeuksien hyvittävän tämän tilapäisen mielipahan.

Cluster32_2

Yhteisverkon peitto 7.7.2016

Lisätietoja: Rakennuttamispäällikkö Juha Truhponen, puh. 044 754 7167, juha.truhponen@yhteisverkko.fi