Yhteisverkon rakentaminen jatkuu Imatralla (C43)

Imatran verkkolaajennus

DNA:n ja Soneran omistaman Yhteisverkon rakentaminen etenee aikataulussa. Ruokolahden, Rautjärven ja Puumalan jälkeen Yhteisverkko laajenee elo-syyskuun aikana Imatralla.

Imatran verkkolaajennuksen rakentaminen aloitetaan 22. elokuuta ja koko alueen tukiasemavaihtojen on tarkoitus valmistua 7.9. Torstaina 8.9. on suunniteltu aktivoitavaksi uuden verkon tuoma lisäys alueen 3G- ja 4G – kapasiteettiin.

Imatran verkkolaajennus käsittää yhteensä 37 tukiasemapaikkaa Imatran ja Lappeenrannan kaupunkien alueella.

  • Imatralla keskusta, Mansikkala, Paajala, Pässiniemi, Saareksinmäki, Mellonmäki, Meltola, Tuulikallio, Ukonniemi, Rauha, Repokivi, Imatran Kylpylä, Karhukallio, Mustalampi, Niskakoski, Postinmäki, Sotkulampi, Sienimäki, Harakka, Immala, Tainionkoski, Honkaharju, Vuoksenniska, Rautionkylä, Kaukopää, Immola, Jäpilänniemi, Pelkola, terästehdas, Savikanta, Imatrankoski ja Mehiläismäki
  • Lappeenrannassa Papusenranta, Repokivi ja Hepoharju

Cluster43_1

Tukiasemien vaihtotöistä aiheutuu tukiasemakohtaisesti DNA:n tai Soneran matkaviestinpalveluihin noin neljän tunnin mittainen katkos. Katkokset pyritään kuitenkin ajoittamaan niin, että ne pysyvät mahdollisimman lyhyenä ja aiheuttavat loppuasiakkaille mahdollisimman vähän haittaa. Tukiasemien vaihtotöitä ei kuitenkaan ole mahdollista ajoittaa kokonaan yöaikaan, koska työskentely mastoissa ja kiinteistöjen katoilla on mahdollista ainoastaan valoisaan aikaan.

Uusimmalla LTE Advanced 4G – teknologialla toteutettavan verkon tiedonsiirtonopeudet ovat taajamissa maksimissaan 300Mbit/s ja taajamien ulkopuolella 150Mbit/s. Suuremman tukiasemamäärän ja paremman taajuuskapasiteetin ansiosta Yhteisverkko parantaa myös kaikkien 2G- ja 3G- päätelaitteiden käyttäjien yhteyksiä.

Pahoittelemme vaihtotöistä aiheutuvaa hetkellistä haittaa ja häiriötä. Toivomme kuitenkin uuden verkon paremman peiton ja tiedonsiirtonopeuksien hyvittävän tämän tilapäisen mielipahan.

Cluster43_2

Yhteisverkon peitto 8.9.2016

Lisätietoja: Rakennuttamispäällikkö Juha Truhponen, puh. 044 754 7167, juha.truhponen@yhteisverkko.fi