Yhteisverkon rakentaminen jatkuu Iisalmessa (C26)

Iisalmen verkkolaajennus

DNA:n ja Soneran omistaman Yhteisverkon rakentaminen etenee aikataulussa. Kiuruveden, Sonkajärven ja Vieremän jälkeen Yhteisverkko laajenee touko-kesäkuun aikana Iisalmessa.

Iisalmen verkkolaajennuksen rakentaminen aloitetaan 30. toukokuuta ja koko alueen tukiasemavaihtojen on tarkoitus valmistua 9.6. Perjantaina 10.6. on suunniteltu aktivoitavaksi uuden verkon tuoma lisäys alueen 3G- ja 4G – kapasiteettiin.

Iisalmen verkkolaajennus käsittää yhteensä 31 tukiasemapaikkaa Iisalmen, Lapinlahden ja Sonkajärven kuntien alueella.

  • Iisalmessa keskusta, Paloisvuori, Marjahaka, Lippuniemi, Kiviranta, Luuniemi, Rohmula, Kangas, Makkaralahti, Parkatti, Poskimäki, Papinaho, Pihlajaharju, Partala, Joutsenjoki, Iimäki, Soinlahti, Matalalahti, Viitaa, Hernejärvi, Kirmanranta, Nerohvirta, Ohenmäki, Peltosalmi, Laidinmäki ja Ruottaamäki
  • Lapinlahdella Nerkoo ja Horsmanmäki
  • Sonkajärvellä Paisua

Cluster26_1

Tukiasemien vaihtotöistä aiheutuu tukiasemakohtaisesti DNA:n tai Soneran matkaviestinpalveluihin noin neljän tunnin mittainen katkos. Katkokset pyritään kuitenkin ajoittamaan niin, että ne pysyvät mahdollisimman lyhyenä ja aiheuttavat loppuasiakkaille mahdollisimman vähän haittaa. Tukiasemien vaihtotöitä ei kuitenkaan ole mahdollista ajoittaa kokonaan yöaikaan, koska työskentely mastoissa ja kiinteistöjen katoilla on mahdollista ainoastaan valoisaan aikaan.

Uusimmalla LTE Advanced 4G – teknologialla toteutettavan verkon tiedonsiirtonopeudet ovat taajamissa maksimissaan 300Mbit/s ja taajamien ulkopuolella 150Mbit/s. Suuremman tukiasemamäärän ja paremman taajuuskapasiteetin ansiosta Yhteisverkko parantaa myös kaikkien 2G- ja 3G- päätelaitteiden käyttäjien yhteyksiä.

Pahoittelemme vaihtotöistä aiheutuvaa hetkellistä haittaa ja häiriötä. Toivomme kuitenkin uuden verkon paremman peiton ja tiedonsiirtonopeuksien hyvittävän tämän tilapäisen mielipahan.

Cluster26_2

Yhteisverkon peitto 10.6.2016

Lisätietoja: Rakennuttamispäällikkö Juha Truhponen, puh. 044 754 7167, juha.truhponen@yhteisverkko.fi