Yhteisverkon rakentaminen jatkuu Enonkoskella ja Kerimäellä (C37)

Enonkosken ja Kerimäen verkkolaajennus

DNA:n ja Soneran omistaman Yhteisverkon rakentaminen etenee aikataulussa. Joroisten ja Rantasalmen jälkeen Yhteisverkko laajenee heinä-elokuun aikana Enonkoskella ja Kerimäellä.

Enonkosken ja Kerimäen verkkolaajennuksen rakentaminen aloitetaan 25. heinäkuuta ja koko alueen tukiasemavaihtojen on tarkoitus valmistua 3.8. Torstaina 4.8. on suunniteltu aktivoitavaksi uuden verkon tuoma lisäys alueen 3G- ja 4G – kapasiteettiin.

Enonkosken ja Kerimäen verkkolaajennus käsittää yhteensä 32 tukiasemapaikkaa Enonkosken, Savonlinnan, Heinäveden ja Varkauden kuntien alueella.

  • Enonkoskella keskusta, Ihamaniemi, Hanhivirta, Mustolanmäki ja Simanala
  • Savonlinnassa Kerimäen keskusta, Ahvensalmi, Oravi, Juvola, Tiisanmäki, Niittylahti, Makkola, Savonlinnan lentokenttä, Ruokojärvi, Seikanlampi, Salonkylä, Kokkolahti, Savonranta, Hankavaara, Leipämäki, Halvansaari, Toroppala, Tihvii, Retretti, Laukansaari, Vaahersalo, Moinniemi, Pitkälä ja Silvola
  • Heinävedellä Pyyliinsaari
  •  Varkaudessa Viljolahti

Cluster37_1

Tukiasemien vaihtotöistä aiheutuu tukiasemakohtaisesti DNA:n tai Soneran matkaviestinpalveluihin noin neljän tunnin mittainen katkos. Katkokset pyritään kuitenkin ajoittamaan niin, että ne pysyvät mahdollisimman lyhyenä ja aiheuttavat loppuasiakkaille mahdollisimman vähän haittaa. Tukiasemien vaihtotöitä ei kuitenkaan ole mahdollista ajoittaa kokonaan yöaikaan, koska työskentely mastoissa ja kiinteistöjen katoilla on mahdollista ainoastaan valoisaan aikaan.

Uusimmalla LTE Advanced 4G – teknologialla toteutettavan verkon tiedonsiirtonopeudet ovat taajamissa maksimissaan 300Mbit/s ja taajamien ulkopuolella 150Mbit/s. Suuremman tukiasemamäärän ja paremman taajuuskapasiteetin ansiosta Yhteisverkko parantaa myös kaikkien 2G- ja 3G- päätelaitteiden käyttäjien yhteyksiä.

Pahoittelemme vaihtotöistä aiheutuvaa hetkellistä haittaa ja häiriötä. Toivomme kuitenkin uuden verkon paremman peiton ja tiedonsiirtonopeuksien hyvittävän tämän tilapäisen mielipahan.

Cluster37_2

Yhteisverkon peitto 4.8.2016

Lisätietoja: Rakennuttamispäällikkö Juha Truhponen, puh. 044 754 7167, juha.truhponen@yhteisverkko.fi