Mäntyharju ja Mikkeli saavat nopean 5G-verkon – DNA:n ja Telian Yhteisverkon rakentaminen alkaa kesäkuussa

DNA:n ja Telian yhteisesti omistama Suomen Yhteisverkko Oy (SYV) aloittaa 5G-verkon rakentamisen kesäkuussa Mäntyharjulla ja Mikkelissä. Rakennustöiden valmistuttua verkon kapasiteetti moninkertaistuu, ja samalla myös 4G-yhteydet paranevat.

Suomen Yhteisverkko on tehnyt pitkäjänteistä työtä 5G-verkon rakentamiseksi. Nyt rakennustyöt alkavat Mikkelissä ja Mäntyharjulla. Mäntyharju on yksi Suomen suosituimmista mökkikunnista.

”On hienoa, että meillä Mäntyharjulla on tarjota kaikille hyvät tietoliikenneyhteydet. Kesäisin kuntamme väkiluku tuplaantuu kun mökkiläiset saapuvat. Ja heille toimivat nettiyhteydet mahdollistavat niin sujuvan lomailun kuin etätyöskentelyn”, toteaa Mäntyharjun kunnanjohtaja Jukka Ollikainen.

5G helpottaa asukkaiden arkea ja tuo hyötyjä yritystoiminnalle

Sekä mäntyharjulaisten että mikkelilästen arkielämä helpottuu nopeiden yhteyksien avulla, sillä uuden 5G-verkon ansiosta suoratoistopalvelut, videot, etäkokoukset ja TV-ohjelmat toimivat laadukkaasti ja pätkimättömästi.

Laadukas 5G-verkko tuo mahdollisuuksia myös paikalliselle yritystoiminnalle. Pienillä yrityksillä on edellytykset rakentaa koko tietoliikenneinfransa mobiiliyhteyksien päälle. Jatkossa yksi huippunopea liittymä soveltuu kaikkeen tarpeeseen: liikkuvaan työhön, konttorille, kotiin, varayhteydeksi ja yhteydenjakoon.

”On tärkeää huomata myös paikallisen yritystoiminnan tarpeet. Meillä on täällä useampi iso teollisuusyritys ja heille nopeat tietoliikenneyhteydet maailmalle on elinehto”, Ollikainen muistuttaa.

Suuret yritykset voivat rakentaa privaattiverkkoja 5G-teknologialla. Privaattiverkot tarjoavat lyhyen viiveen, taatun kapasiteetin ja suljetun verkon kriittisiin, reaaliaikaisiin käyttötarpeisiin. Korkean 5G-taajuuden alueilla kiinteä 5G tarjoaa toimipisteisiin kuidunkaltaiset internet- tai yritysverkkoyhteydet taatulla kapasiteetilla.

Mitä ja milloin Mäntyharjun ja Mikkelin alueilla tapahtuu?

Tukiasemien päivitystyö aloitetaan perjantaina 2.6. ja työn on tarkoitus olla valmis torstaina 13.7. Rakennustyön aikana päivitetään yhteensä 41 tukiasemaa seuraavilla alueilla:

• Mäntyharju: keskusta, Lähdeoja, Mustajärvi, Naakanniemi, Särkemäki, Tikkala, Varpuniemi, Vehmaanmäki, Vihtamaa
• Mikkeli: Anttola, Hirssaari, Hujala, Huumo, Karppila, Kuomionkoski, Liiansaari, Mullila Rahikkala, Ristiina, Saukonsalo, Suomenniemi, Ylähovi

Tukiasemien vaihdosta voi aiheutua lyhyitä palvelukatkoksia

Tukiasemien päivitykseen liittyvistä töistä saattaa aiheutua enintään työpäivän mittaisia paikallisia palvelukatkoksia DNA:n ja Telian matkaviestinpalveluihin. Lisäksi palvelun laatu voi heiketä muutamaksi päiväksi, kunnes kaikki tukiasemat on saatu päivitettyä. Palveluhäiriöt pyritään pitämään mahdollisimman lyhyinä, jotta ne aiheuttavat alueen asukkaille ja yritystoiminnalle mahdollisimman vähän haittaa.

700 MHz:n taajuusalueille rakennettavat verkot voivat aiheuttaa häiriöitä pienelle osalle antenni-TV-talouksista. Lisätietoa aiheesta täällä: https://taajuustalkoot.fi/

Lisätietoja:
DNA:n viestintä, puh. 044 044 8000, viestinta@dna.fi
Telian viestintä, puh. 02040 54000, communications-fi@telia.fi