DNA:n ja Soneran yhteisverkko tuo Kainuuseen kattavamman 4G:n (C17 ja C18 valmistuneet)

Lapin tietoliikenneyhteydet 4G-aikaan vienyt DNA:n ja Soneran yhteisverkko laajenee Kainuuseen. Rakennustyöt ovat käynnissä, ja kokonaan uuden matkaviestinverkon rakennustöiden on tarkoitus valmistua Kainuussa kesäkuun alkupuolella.

Yhteisverkko on kahden operaattorin, DNA:n ja Soneran, ainutlaatuinen yhteishanke, joka mahdollistaa kattavammat ja huippunopeat tietoliikenneyhteydet myös haja-asutusalueille. Hankkeen ansiosta syrjäseutujen tietoliikenneyhteydet nopeutuvat monikymmenkertaisiksi.

  • Kahden operaattorin taajuudet ja resurssit yhdistämällä pystymme toteuttamaan tuplasti nopeamman 4G-verkon. Rakennamme Kainuuseen ja sen jälkeen myös muualle Itä-Suomeen satoja uusia tukiasemia, mikä parantaa kuuluvuutta merkittävästi. 4G-laitteiden lisäksi kuuluvuus parantuu myös 2G- ja 3G-laitteilla, kertoo Suomen Yhteisverkko Oy:n toimitusjohtaja Antti Jokinen.

Yhteisverkko sai juuri rakennustyöt valmiiksi Pohjois-Suomessa, jonne nousi yli 600 tukiasemaa. Yhteisverkko on tähän mennessä tuonut yhteydet noin 220 000:lle Pohjois-Suomen asukkaalle, niin taajamiin kuin syrjäseuduillekin. Nyt Itä-Suomessa jatkuvat rakennustyöt tuovat paremmat yhteydet noin 75 000 kainuulaiselle. Rakennustöitä tehdään myös Pohjois-Pohjanmaalla ja Savossa.

Yhteisverkko monikymmenkertaistaa tiedonsiirtonopeuksia uusimman sukupolven LTE Advanced 4G-teknologian myötä. Yhteisverkon tiedonsiirtonopeudet ovat taajamissa maksimissaan 450 Mbit/s LTE CAT9 -päätelaitteilla. Taajamien ulkopuolella maksiminopeus on 150 Mbit/s.

  • Käytännössä kaikkein syrjäisimpienkin alueiden tietoliikenneyhteydet nopeutuvat yhteisverkon ansiosta huomattavasti. Seuraavaksi yhteisverkko tuo hyvät ja toimivat yhteydet lukuisille itäsuomalaisille, sanoo Jokinen.

Yhteisverkko on suomalaisittain ainutlaatuinen yhteishanke, joka mahdollistaa radioverkon rakentamisen kustannustehokkaasti ja laadukkaasti harvaan asutuille alueille Pohjois- ja Itä-Suomessa. Operaattoreiden yhdessä toteuttaman verkon on tarkoitus kattaa vuoden 2016 loppuun mennessä noin puolet Suomen pinta-alasta, ja sen alueella asuu noin 15 prosenttia väestöstä.

Suomen Yhteisverkko Oy ei tarjoa palveluja loppuasiakkaille, vaan sen omistajat DNA ja Sonera kehittävät ja tarjoavat edelleenkin itsenäisesti kaikki palvelut omille asiakkailleen.

Lisätietoja:

DNA:n viestintä, puh. 044 044 8000, viestinta@dna.fi
Soneran viestintä, puh. 020 40 60235, communications-fi@sonera.com

Cluster24_3

Yhteisverkon peittoalue Kainuussa kesäkuun alkupuolella