DNA:n ja Soneran yhteisverkko toi Pohjois-Karjalaan ja Savoon kattavamman 4G:n (C25-C41 valmistuneet)

Pohjois-Suomen ja Kainuun tietoliikenneyhteydet 4G-aikaan vienyt DNA:n ja Soneran yhteisverkko on laajentunut Pohjois-Karjalaan ja Savoon. Alueen rakennustyöt on saatu päätökseen, ja kokonaan uuden matkaviestinverkon rakennustyöt ovat valmistuneet Pohjois-Karjalassa sekä suuressa osassa Pohjois- ja Etelä-Savoa kuten Iisalmella, Varkaudessa ja Savonlinnassa.

 Yhteisverkko on kahden operaattorin, DNA:n ja Soneran, ainutlaatuinen yhteishanke, joka mahdollistaa kattavammat ja huippunopeat tietoliikenneyhteydet myös haja-asutusalueille. Hankkeen ansiosta syrjäseutujen tietoliikenneyhteydet nopeutuvat monikymmenkertaisiksi.

  • Kahden operaattorin taajuudet ja resurssit yhdistämällä toteutimme tuplasti nopeamman 4G-verkon Pohjois-Karjalaan ja Savoon. Rakensimme alueelle satoja uusia tukiasemia, mikä on parantanut kuuluvuutta merkittävästi. 4G-laitteiden lisäksi kuuluvuus on parantunut myös 2G- ja 3G-laitteilla, kertoo Suomen Yhteisverkko Oy:n toimitusjohtaja Antti Jokinen.

Yhteisverkko on tuonut paremmat yhteydet Pohjois- ja Itä-Suomessa tähän mennessä jo noin 630 000 ihmiselle. Tukiasemia on rakennettu yhteensä jo noin 1500, joista nyt valmistuneen Pohjois-Karjalan ja Savon alueelle nousi noin 600 tukiasemaa. Pohjois-Karjalan ja Savon syrjäseutujen ja haja-asutusalueiden lisäksi tukiasemat ovat parantaneet yhteyksiä muun muassa Joensuussa, Kontiolahdella, Lieksassa, Kiteellä ja Ilomantsissa.

Yhteisverkko monikymmenkertaistaa tiedonsiirtonopeuksia uusimman sukupolven LTE Advanced 4G-teknologian myötä. Yhteisverkon tiedonsiirtonopeudet ovat taajamissa maksimissaan 450 Mbit/s LTE CAT9 -päätelaitteilla. Taajamien ulkopuolella maksiminopeus on 150 Mbit/s.

  • Käytännössä kaikkein syrjäisimpienkin alueiden tietoliikenneyhteydet ovat nopeutuneet yhteisverkon ansiosta huomattavasti. Seuraavaksi yhteisverkko tuo hyvät ja toimivat yhteydet lukuisille eteläkarjalaisille, sanoo Jokinen.

Yhteisverkko on suomalaisittain ainutlaatuinen yhteishanke, joka mahdollistaa radioverkon rakentamisen kustannustehokkaasti ja laadukkaasti harvaan asutuille alueille Pohjois- ja Itä-Suomessa. Operaattoreiden yhdessä toteuttaman verkon on tarkoitus kattaa vuoden 2016 loppuun mennessä noin puolet Suomen pinta-alasta, ja sen alueella asuu noin 15 prosenttia väestöstä.

Suomen Yhteisverkko Oy ei tarjoa palveluja loppuasiakkaille, vaan sen omistajat DNA ja Sonera kehittävät ja tarjoavat edelleenkin itsenäisesti kaikki palvelut omille asiakkailleen.

Lisätietoja:

DNA:n viestintä, puh. 044 044 8000, viestinta@dna.fi
Soneran viestintä, puh. 020 405 4000, communications-fi@sonera.com

Cluster41_3

Yhteisverkon peitto 25.8.2016