DNA:n ja Soneran omistama yhteisverkko etenee vauhdilla: Nyt nopeat yhteydet ulottuvat jo Kemijärvelle, Sallaan, Pelkosenniemelle ja Savukoskelle (C1 ja C2 valmistuneet)

Loppukeväällä 2015 aloitettu yhteisverkon rakentaminen on edennyt vauhdilla, ja Lapin itä- ja kaakkoiskulman rakennustyöt on saatu valmiiksi. Yhteisverkko on kahden operaattorin, DNA:n ja Soneran, ainutlaatuinen yhteishanke, joka mahdollistaa kattavammat ja huippunopeat tietoliikenneyhteydet myös haja-asutusalueille. Hankkeen ansiosta syrjäseutujen tietoliikenneyhteydet nopeutuvat monikymmenkertaisiksi.

Yhteisverkon rakentaminen alkoi loppukeväällä Kuusamosta ja eteni kesän aikana Lapin itä- ja kaakkoisosiin Kuusamon pilottialueen valmistuttua suunnitellusti. Nyt yhteisverkko on valmis Kuusamon pilottialueen lisäksi osassa Kemijärveä, Sallassa, Pelkosenniemellä ja Savukoskella. Lähes koko Pohjois-Suomen rakennustöiden arvioidaan valmistuvan tämän vuoden loppuun mennessä.

Cluster2_1

  • Yhteisverkon tavoitteena on saada parempi kuuluvuusalue mobiililaajakaista- ja puhepalveluille tuomalla kattavammat ja huippunopeat yhteydet myös haja-asutusalueille, kertoo Yhteisverkko Oy:n toimitusjohtaja Antti Jokinen.

Yhteisverkko monikymmenkertaistaa tiedonsiirtonopeuksia uusimman sukupolven LTE Advanced 4G -teknologian myötä. Se parantaa merkittävästi yhteyksiä myös 2G- ja 3G-laitteille, mikä näkyy nyt niilläkin parempana kuuluvuutena. Verkon tiedonsiirtonopeudet ovat taajamissa maksimissaan 300 Mbit/s ja taajamien ulkopuolella maksimissaan 150 Mbit/s.

  • Kahden operaattorin taajuudet ja resurssit yhdistämällä pystyimme toteuttamaan tuplasti nopeamman 4G-verkon erittäin nopeasti ja kattavasti. Tästä on hyvä jatkaa. Seuraavaksi rakennustyöt etenevät Koillis- ja Pohjois-Lappiin, sanoo Jokinen.

Yhteisverkko on suomalaisittain ainutlaatuinen yhteishanke, joka mahdollistaa radioverkon  rakentamisen kustannustehokkaasti ja laadukkaasti harvaan asutuille alueille Pohjois- ja Itä-Suomessa. Operaattoreiden yhdessä toteuttama verkko kattaa vuoden 2016 loppuun mennessä noin puolet Suomen pinta-alasta ja sen alueella asuu noin 15 prosenttia väestöstä.

Suomen Yhteisverkko Oy ei tarjoa palveluja loppuasiakkaille, vaan sen omistajat DNA ja Sonera kehittävät ja tarjoavat edelleenkin itsenäisesti kaikki palvelut omille asiakkailleen.

Cluster2_2

Yhteisverkon peitto 21.9.2015

Lisätietoja:

DNA:n viestintä, puh. 044 044 8000, viestinta@dna.fi
Soneran viestintä, puh. 020 40 60235, communications-fi@sonera.com

Suomen Yhteisverkko Oy on DNA Oy:n ja TeliaSonera Finland Oyj:n perustama yhteinen verkkoyhtiö. Vastaamme kokonaan uuden, yhteisen matkaviestinverkon rakennuttamisesta Pohjois- ja Itä-Suomen alueelle. Uudet 2G-, 3G- ja 4G-verkkoyhteydet kattavat puolet Suomen maantieteellisestä alasta ja noin 15 prosenttia väestöstä.
www.yhteisverkko.fi